Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Ha kifizetem a fejérvíznek a...

Ha kifizetem a fejérvíznek a víz visszakötését, a befizetéstől számítva hány nap múlva jönnek visszakötni?

Figyelt kérdés
Megvásároltuk a párom családi házát a szüleitől. Sajnos nem volt tehermentes, elég hosszú tortúra volt de végre megvan. Már csak egy van hátra. Kikötötték a vizet mivel a lakó nem fizette a számlákat. A tartozás hiába lett rendezve, utólag megtudtuk, a fejérvíznél nem számít ki az ingatlan tulajdonosa. Még be kell fizetnünk majdnem 30 ezret a visszakötésért. Holnap megyünk befizetni. De érdekelne, hogy a befizetést követően kb. Mikorra várhatjuk szerintetek, hogy lesz víz a házban? Kell heteket várni vagy azonnal 1-2 napon belül bekötik?

#vízbekötés #fejérvíz #Vízvisszakötés
2020. aug. 5. 18:41
 1/4 anonim ***** válasza:
53%

Én nem értem ezt a dolgot.Ha vásároltátok,akkor kell lenni adás vételi szerződésnek is. Ezután jön a mérő óra át iratása.

Ha tartozás áll fent,azt volt tulajnak kell rendezni.

Mivel nincs óra,valószínű új bekötésnek számit.Ez napok kérdése lehet. Nem fizetésért órát nem vihetnek el,hanem víznyomást csökkentőt szerelnek fel.A víz létfontosságú,nem úgy mint az áram.Ez nem a vízmű jó indulatán múlik.

A törvény így rendelkezik erről.

2020. aug. 5. 21:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Az se szamit, ki csinalta a számlát, kifizettetik ujjal nalunk pl. Szoval ez se fura igy

Ora meg van, le van szűkítve csak,korlátozva, elvileg ki nem kapcsolhatjak vizet teljesen, nem tudom,egyes miert irja ezt osszevissza

A dolgaiktol es a kapacitastol fugg, mikor mennek, mehetnek masnap is. Ezt meg tudjatok kérdezni, ha naluk fozetitek be amugy is.. De ha ennyi ideig allty azert 1 2 hetig ne ezt igyatok, fozzetek.

2020. aug. 6. 07:00
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem adásvétel volt, hanem ajándékozás (így olcsóbb volt), és külön megállapodtunk az összegben, ebből lettek a tartozások kifizetve. A víz valóban nem teljesen elzárva lett, hanem ilyen szűkítőt tettek bele, de ugye folyóvíz nincs. Nem lakunk még a házban. De szeretnénk hamarosan.
2020. aug. 6. 09:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Pedig vekonyan folyo viznek kellene lennie.
2020. aug. 6. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!