Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Van valaki aki acél lemez...

Van valaki aki acél lemez radiátorra cserélte ki panel lakásban radiátorokat? Azt olvastam, hogy csak alumínium radiátorra lehet kicserélni a régieket viszont jóval drágább. Mik a tapasztalataitok, véleményetek?

Figyelt kérdés

2020. júl. 11. 18:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Ki az aki megszabja milyen anyagú radiátorok lehetnek a lakásomba .

Ha fűtés központi,a nagyságukba gondolom bele szólhatnak.

2020. júl. 11. 19:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Elvileg gyakran alukat raktak régen. Ha ilyen rendszerbe acél kerül, hamarabb kilyukadhat. Gyakorlatilag ezt le szokták sz.ni.
2020. júl. 11. 20:14
 3/7 anonim ***** válasza:

Majd a költségmegosztó bepörögve mér neked, mert a lapra közvetlenebbül ráfekszik a kütyüke, mint a "cikcakkosnak" a kiálló részére;)

Én úgy láttam több épületben járva, hogy nem foglalkoznak ezzel a szakik....felteszik-fizess.

Mondjuk a megosztót hitelesíttetni kell radiátorcserénél s lejelenteni a radiátor méreteit a gondnokságon-megbízott kütyü cégnél, mellyel kitalálják feltételezett fogyasztásodat majd, ami után fizethetsz alapdíjat meg fogyasztás.

2020. júl. 11. 21:48
 4/7 anonim ***** válasza:
a csövek miből vannak?
2020. júl. 12. 06:54
 5/7 A kérdező kommentje:

Ezt írj a távhő oldala:a ház alumínium, pl. Radal típusú radiátorokkal felszerelt, abban az esetben nem jó, ha a fogyasztó lakásába acél alapanyagú lemezradiátor kerül felszerelésre, mert a két különböző anyagú radiátor között a víz közvetítésével elektrolízis, belső korrózió jön létre és ez általában az újonnan felszerelt radiátor lyukadásához vezet. Előfordult, hogy ez az állapot 3 éven belül bekövetkezett, azaz kilyukadt az acéllemez radiátor.

Ez azért felháborító mert az alu radiátorok kb. 6szor többe kerülnek ráadásul nekem a régi radiátor a nappaliba 10 évvel ezelőtt kilyukadt és acél lemezesre cseréltem ki és abszolút semmi baja nincs viszont nem tudtam erről, hogy nem lehetne betenni. Most kicserélék még kettő radiátort a lakásba és ezért kértem volna a véglényeteket. Sajnos, nem jártam túl sok panel lakásban, hogy lassam másoknál milyen radiátor van.

2020. júl. 12. 08:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
nyugi, mindenki acélt rak, mert drága az alu. A lyukadás előfordul(hat), de még úgy is olcsóbb.
2020. júl. 12. 21:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszait! :-)
2020. júl. 14. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!