Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Az alumínium füstcső mennyire...

Az alumínium füstcső mennyire "saválló", a kátránylevet mennyire bírja?

Figyelt kérdés
Garázsban van egy kis kályha, hulladék fával időnként fűtöm. Az épület kialakítása miatt a falon kívüli kémény rész (sima 110-es füstcső) nagyon hosszú, nem melegszik át rendesen, visszafolyik a kátrány és 2-3 év alatt széteszi a csövet. Néztem savállót - nagyon drága, az alumínium nem annyira, az mennyire bírná ezt a fajta használatot?

2020. febr. 3. 21:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az alut a lúg és a sav is oldja. Viszont az csak gázhoz jó, ahol alacsonyabb a füstgáz hőfoka.
2020. febr. 3. 21:15
 2/7 anonim ***** válasza:

Inkább a fűtési tudománnyal van a gond.Lehetőleg száraz tüzelő agyaggal fűteni,ami nem csak füstölögjön.

Nem ártana kémény kivül is hőszigetelni,és akkor a kátrány is kevésbe csapódik ki.

2020. febr. 3. 21:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Bármilyen csövet rakhatsz fel,ha a kémény hideg,é a kiáramló fűst id .
2020. febr. 3. 21:28
 4/7 A kérdező kommentje:

A tüzelőanyag telekről/udvarról kivágott fa (nem bokor, fa) ami 1-2 évet szárad illetve a tetőfelújításból visszamaradt 50 éves tetőléc.

Szigetelt kémény ami ide jó lenne 100e ft-os nagyságrend.

(ha tudsz olcsóbbat mondd, azért írtam ki a kérdést).

A jelenlegi kémény kb. 8e ft beruházással készült (könyök, 5m cső, kalap). Ha más nem lesz 2-3 évente kicserélem a legjobban szétment füstcsövet (kb. 1 ezres). Hajlandó lennék kicsit többet rákölteni hosszú távú megoldásra, de pl. saválló csövet 5e ft/m-ért találtam ebben a méretben.

2020. febr. 3. 21:39
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is hasonló fűtésmegoldásom van...

Maga a kis kályha rendes zománcos csövekkel van a fal-áttörésig.

A műhelyem oldalához eternit cső van rögzítve,aminek az alja be van csinálva,és oldalról megy bele(kifúrkáltam) a zománcos cső.

Nálam is előfordul nem teljesen száraz fa,de ha folyik a kátrány,az az eternit cső aljára folyik le,az épületen kívül. Tavaszkor kiveszem az aljából a dugót,és kész.

2020. febr. 4. 12:28
 6/7 A kérdező kommentje:

5-ös, igen, ez jó ötlet, gondolkodtam én is ilyenen csak nem volt semmi kéménynek való anyag kéznél.

Akkor ha jó értem az eternit cső maga a kémény, vagy abban még van füstcső bélés ? Én azon filózok, szerzek majd akármilyen nagyobb átmérőjű csövet és abba húzom bele a füstcsövet és akkor "szigetelt" lesz. A meleg miatt igazán nem aggódom, mert most ha csutkára meg van rakva a kályha, akkor is gyakorlatilag langyonál melegebb nem lesz a kéménycső a faltól fél m-re kívül.

2020. febr. 4. 21:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Maga az eternitcső a kémény.
2020. febr. 5. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!