Van még valakinek a lakásban alumínium vezeték hálózat?
Figyelt kérdés
Most költöztünk panel lakásba sajnos alu vezeték van bevakolva csatorna nélkül, egyelőre nem tudom kicserélteni. Van még más aki együtt él ilyen villamos hálózattal?2020. ápr. 27. 22:15
1/9 anonim válasza:
Mi 1979-ben költöztünk egy 1928-ban épült házba. Textil szigetelésű vékony vörösréz vezetékek voltak, amit azonnal kicseréltettünk (anyagi okokból) aluminium falkábelre. Azóta is az van, semmi gond vele.
2/9 anonim válasza:
A videki hazamban es a varosi alberletben is aluminium van.
3/9 anonim válasza:
1972-ben épült házban lakom, minden vezeték az.
4/9 mindentudó99 válasza:
Sok helyen az van.Szüleim Kádárkockájában is
5/9 anonim válasza:
Azthiszem el lehet mondani, hogy a 80-as években, az összes panelházat ezzel szerelték, csak idővel van aki cserélte.
6/9 anonim válasza:
Anyáméknál az van. Szeretném kicserélni, de nem egyszerű. Alagútzsalus házban élnek. Az építéskor még a zsaluzás közben elhelyezték a védőcsöveket és behúzták a kábeleket. Sajnos a beömlő beton súlyától itt-ott megroppant a védőcső, így jelentősen lecsökkent az átmérője. Ez leginkább a falak és a födém találkozásánál jellemző. Ennek a technológiának ugyanis az a legfőbb ismertetője, hogy egy szintnél egyszerre öntik a tartó falakat és a födémet. Vagy vésni kellene vagy kábelcsatornázni. Egyik egy lakott lakásban nem túl kellemes, utóbbi pedig szerintem nem mutat jól. Szóval marad az alu. De lehet, hogy nyáron legalább a fürdőt, a konyhát és a klímát lecserélem.
7/9 anonim válasza:
Persze, 10ezer számra vannak ilyen lakások.
Emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid. :-)
8/9 anonim válasza:
Nálunk is az van (részben, ahol szükséges volt cserélve lett)
A kötéseket át kell nézni, vagy nézetni, én az összetekert kötéseket felújítottam.
(wago+ alu paszta)
Hibátlan, sokan indokolatlanul aggódnak a alu vezeték miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!