Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Levertem a régi vakolatot...

Balazshk kérdése:

Levertem a régi vakolatot vályogtégláig, mivel tudom az újra vakolni, mivel kezdjem? Durvázó azután széria glett? Vagy van erre külön anyag?Mivel szokták újra vakolni?

Figyelt kérdés
Lehetőleg hogy szellőzön is.

2020. jún. 28. 01:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, jó sose lesz csak idő kérdése mire tönkremegy alatta a vályog,utána valszeg repedni fog, ha hálózod/szegeled akkor hálóstól fog lefordulni a falról,szimplán csak idő kérdése.Tapasztalat!
2020. jún. 28. 15:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Keresd meg a facebon a vályogházas csoportot. Ott megtalálsz mindent, válaszokat kapsz, kipróbált módszereket találsz.

Nem kellett volna mindent leverni. Feltudod használni a vályogot, de azt taposni kell, nem fog víztől csak úgy visszaváltozni.

2020. jún. 28. 18:34
 13/14 A kérdező kommentje:
az volt a baj h a vályogtéglán volt vályogvakolat és azon kb 1 cm vastagon valami cementes vakolat de vagy 50 éve biztos rajta volt és annyira berepedt elengedte magát hogy már a vályogvakolat és jött vele alá nyultál és le lehetett szedni táblákban.
2020. jún. 28. 21:28
 14/14 anonim ***** válasza:
Akkor ugyan az volt mint nálunk, nálunk kívülről semmit se láttál rajta de ha megkopogtattad halható volt hogy mögötte üreg van, az ilyen kemény vakolat vagy cementes misung valószínűleg enyhe túlzással fal nélkül is megállna, a gond csak az vele hogy a szerkezetileg tartó vályogfalat szépen elerodálja, (nem engedi ki a vizet) akár addig is ellehet jutni hogy a falon centis repedések lesznek mire lehullik a vakolat és észreveszed, akkor meg már késő. Én azt mondom ha bevakolod számolj azzal hogy 10-év múlva újra kell falazni pl téglával, ami mondjuk ha számítasz rá nem olyan nagy probléma.
2020. jún. 28. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!