Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Levertem a régi vakolatot...

Balazshk kérdése:

Levertem a régi vakolatot vályogtégláig, mivel tudom az újra vakolni, mivel kezdjem? Durvázó azután széria glett? Vagy van erre külön anyag?Mivel szokták újra vakolni?

Figyelt kérdés
Lehetőleg hogy szellőzön is.

2020. jún. 28. 01:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
36%
Simán amit leszedtél vízzel bekevered, és visszatapasztod, más nem lesz jó, vagy lepotyog vagy szépen lassan elmállik/penészesedik a falad.
2020. jún. 28. 03:29
 2/14 mindentudó99 ***** válasza:
92%
Először be kell hálózni. Rabic hálóval amit szögekkel és dróttal a falhoz erősítesz.
2020. jún. 28. 04:39
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Lejobb a vályogvakolat, amit levertél. Ha rendesen csinálod, megy az rabicháló nélkül is simán(régen sem raktak) De megfeleló szalmatörek és ugye vályog kell hozzá. A simítóba már kicsi és kevés kell.

A festékes vályogot már ne használd vissza. Kapható zsákos vályogvakolat is. Kiásni, vagyis frisset csinálni az más téma, mert tudni kell aminőséget meghatárizni, és ha kell módosítani. Időjárás állóság miatt van pár féle adalék amit régen is használtak.

A mészhomok vakolat még jó, de azt rabicolni kell, mert nem úgy tapad a vályoghoz; pár év múlva engedhet.

2020. jún. 28. 07:26
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Beltérre meszes habarcsot érdemes, masszív csirkehálós rabicolással. Nekem 4 év után sem vált el a fürdőszobában.

Kültérre erősített mészhabarcs lehet a megoldás,homok, mész, kevés cement.

Próbáltam egy elporladt részt összetört vályogtéglából készített anyaggal tapasztani, de nem bírtam normálisan elsimítani, muszáj volt rákenni a habarcsból, de jó lett.

2020. jún. 28. 09:13
 5/14 A kérdező kommentje:
akkor ezeket a modern vakolatokat nem is érdemes feltenni rá?
2020. jún. 28. 10:45
 6/14 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem mondani hogy beltéri falrol van szó
2020. jún. 28. 10:46
 7/14 anonim ***** válasza:

Vízszigetelés hiánya miatt a modern és cementes anyagok nem felelnek meg. Jóval nagyobb a páradiffúziós ellenállásuk. Ez miatt a 2 réteg közt idővel elnedvesedik a fal és elenged a vakolás. A vályog többet szív fel a talajból, mint amennyi a vakoláson távozik. Innentől van a gond. Vízszigetelés megléte esetén, ez nem fordul elő.

Mindez mennyi idő alatt következik be, a talajnedvesség függvénye. Persze kisebb javított folt esetén is kevésbé jelentkezik

2020. jún. 28. 11:50
 8/14 anonim ***** válasza:
7-es szépen megfogalmazta! Még annyit azért hozzátennék a dologhoz hogy vályognál nem szigeteltek normálisan sose, még ahol van is szigetelés azis csak tessék lássék, esetleg ha utólagos szigetelés történt...
2020. jún. 28. 13:41
 9/14 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat
2020. jún. 28. 14:10
 10/14 A kérdező kommentje:
Ha kikeverek itthon magamnak meszes habarcsot az milyen vastagon mehet a vályogtéglára? vagy több rétegben érdemes?
2020. jún. 28. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!