10 millióból fel lehet újítani egy 130 nm-es családi házat?
Két emeletes, 70-es években épült polgári családi ház.. tipikus régi bútorok, falak minden, de helyileg nagyon jó helyen van.
10 milliót tudnánk rászánni a burkolásra, az ablakok-ajtó cserére, a padló cserére, elektromos hálozat, bojler cseréjére, festés, illetve a kert/terasz rendbe hozatalára.
Bútorokat is vennék bele.
Illetve milyen szakembert keressek hogy felmérje hogy milyen állapotban van a ház, és mennyiért lehetne felújítani, annak mi a neve?
Ha nem prémium márványban, meg selyem tapétában gondolkodsz, akkor simán.
Ha már a fűtést is kell, pláne kazánt is, na akkor már lehet, hogy kevés lesz.
azzal számolok persze..
minimalista stílus szerelmese vagyok, modern kivetelezésbe hiszek ,ezért egyenlőre gyomorgörcsöm van ettől a polgári stílustól.
Félek, hogy nehogy időközben derüljön ki hogy hoppá ez nem lesz elég, később nem lesznek millióink az fix.
Teto milyen?szigeteles van a hazon?
Par ev mulva ezek is nagy tetelek,vagy egy esetleges kazan csere.ha nem lesz par milliotok kesobb akkor miert vagtok bele egy csaladiba?
Ha nincs rajt szigeteles a gatyatok rakoltitek a futesre.hiaba csilli villi belul.
En biztosan elobb a nagyobb koltsegu dolgokat csinaltatnam meg,nem a fal szine es a padlo milyensege erdekelne elso korben.
De masok vagyunk,ha csak a belsot csinaltatod elvileg eleg 10.de ahogy mar irtak elottem sokat meg lehet fogni ha magatok festetek,rakjatok a laminaltat.
Ezen felul a burkolo meg sokat fog elvinni,es a villanyszerelo.na meg ha a vizcsovekhez hozza kell nyulni az sem olcso.
Es mindig van valami ami kozben derul ki.
Hol marad a víz rendszer a tető csere a szigetelés?
Neki ne állj.
Mi is anno sok ilyen házat megnéztünk. Hirdetésben mindegyik tök jónak tűnt, mindig számolgattuk már előre, hogy talán 5-6 millióból lakhatóvá lehetne tenni, és akkor még majd idővel ha tudunk ráköltünk még pár milliót, és akkor majd idővel szép lesz. De aztán elmentünk az összes házat megnézni, és a legtöbb tényleg szinte tragikus volt, bontani kellett volna... nemhogy 5-6 millió, de 15 se lett volna elég hozzájuk.
Egyébként kár ezért a házért, szerintem 10 millióból meg lehetett volna csinálni kb. mindent, ha élőben is olyan állapotú lett volna, mint ahogy hirdették. (mármint a fontosabb dolgokra szerintem elég lett volna a pénz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!