Lehet-e annak kedvezőtlen következménye (s ha igen - mi), ha ha a szükségesnél nagyobb radiátort teszünk egy helyiségbe (gázkazán fűtéshez, lapradiátor)?
Figyelt kérdés
Túlzás lenne-e egy 20 m2 es szobába 60 x 180 cm es radiátort tenni? (55éves tipikus kockaház- utcafronton 2 szoba...hőszigeteletlen..északkeleti fekvésű..2 m széles ablak?
pláne 60 x 200 cm-est (mert akkorának van hely az ablak alatti bemélyedésben.
2020. márc. 26. 13:07
1/7 anonim válasza:
Egyáltalán nem nagy oda! Sőt!
Nekem is szinte ugyan ezek a paraméterek vannak itthon...
A két szoba,az egyik 4,5x5 a másik 4,5x5,5...mindkettőben 600x2000-s,2soros(Dunatherm) lapradiátor van,(Baxi,nem kondis kazán)
2/7 anonim válasza:
Inkább nagyobb legyen,mint kisebb.Egy thermo szeleppel lehet szabályozni a fűtést.
3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, én is így logikáztam
2020. márc. 26. 16:52
4/7 anonim válasza:
Nemhogy túlzás, hanem inkább kevés. Én abból a méretből is dupla sorost tennék.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm köszi!! Én (is) eleve is dupla soros lemezradiátorban gondolkodtam, pl olyanban, aminek így kezdődik a neve, hogy:
22K 600x2000
2020. márc. 27. 10:25
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2020. márc. 27. 13:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!