A padlást szigeteljem tovább, vagy a falakat?
Van egy kőházam, beton födémmel, jó hideg, nem tudom kifűteni a cserépkályhával.
A padlásra tettem már 10cm kőzetgyapotot.
A kérdésem az hogy mivel tudom a legjobban javítani a hőérzetet bent a házban, tegyek még 10 centit a padlásra, vagy az már olyan sokat nem javítana rajta, és inkább szigeteljem le a falakat?
Egyébként egy parasztházról lenne szó, és csak a hosszanti északi (hátsó) falat szigetelném, az a hidegebb, nincs is rajta ugye ablak, egyszerűbb, meg nem is lenne pénzem körbe megcsinálni.
Nyilván a padlást egyszerűbb és olcsóbb lenne tovább szigetelni, a külső hőszigetelést meg csak én tudnám, nincs pénzem sajnos szakemberre...
A födémet hiába szigeteled felülről, mert beton födém oldalról behúzza a hideget.
Ezt elég hülyén sikerült kifejtenem, tehát a beton koszorúnál jön be a hideg nagy része és a födémen keresztül megy tovább a hideg.
Ezért is szokták a koszorút már alapból úgy készíteni, hogy szigetelve van.
Tehát kívülről kellene szigetelned.
Szerintem gond nélkül letudnád szigetelni a hátsó falat nem túl bonyolult és youtubeon sok ilyen videót találsz, hogy hogyan kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!