Hogy a legjobb kifesteni a lakást? Először fehérre lefesteni a falakat vagy alapozni?
Poli-Farbe Platinum festékkel lenne kifestve a lakás.
Jelenlegi falak, színesre vannak festve.
1. glettelek, ezt nem igazán kell, csak pár helyen.
2. lecsiszolom az összes falat
3. mélyalapozóval lekenem az egész falat
Eztán mi jöjjön?
Le kell festeni fehérre a falat?
Aztán rá a színes?
Hogy szokták csinálni? Inkább alapozás aztán 2 réteg színes vagy alapozás egy réteg fehér és egy réteg színes?
Légyszi valaki írja le, mi lenne a munkálatok helyes sorrendje, kivitelezése.
Köszi!
1. Lépés
A laza rétegeket távolítsd el, pl egy spakli segítségével.
2. Lépés
Ahol lekapartad, mélyalapozd le egy ecset segítségével.
3. Lépés
Felületkiegyenlítővel pótold a lekapart javítanivalót. (glettelés)
4. Lépés
100-as, 120-as csiszolóvászonnal csiszold meg (de csak) a glettelt részeket
5. Lépés
Fogd a festéket, felezd el. Az egyik felét kb 30%-osan higítsd meg vízzel, majd ezzel az anyaggal fesd telibe a falat. Ne ijedj meg, ha picit híg, ez mélyalapozás helyett tökéletes, első rétegnek kiváló!
6. Lépés
Ami megmaradt festék (higitott) öntsd össze a sűrű maradék festékkel, aztán ismételd meg a falfestét.
...és máris kész a szobafesés
Fehérrel eléfesteni csak akkor javasolt, ha nagyon erős (sötöt) a régi szín és esetleg nem vinné el az új szín 2 rétegben.
Platinum festéknél fölösleges fehérrel elékenni. Az első réteget meghúzza glett, de a második tökéletesen takar.
Dulux festéket senkinek nem ajánlom! Hogy miért?- Majd a következő festésnél megkapod a választ. (nem bántásból írom)
Nekem "ordítozol"? - Mert ha igen, nem értelek... leírtam hogyan csináld és utána butaságot kérdezel! Most meg az érdekel ki vagyok. Valami nagyon nincs rendbe nálad. Valószínűleg gyenge az idegrendszered!
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!