Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen ablakot kell venni?

Milyen ablakot kell venni?

Figyelt kérdés

Ablakcsere lesz a lakasunkban a panelben.

Milyen ablakot kell venni, ha azt akarom, hogy panel program eseten (ha esetleg a haz egyszer akarja) akkor ne kelljen kicserelnem az ablakokat?

2 vagy 3 retegunek kell lenni?

Koszonom

2020. jan. 4. 12:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A te érdekedet szolgálja mennél jobb legyen .

Nekem teljesen mindegy milyet veszel .

2020. jan. 4. 16:01
 12/17 anonim ***** válasza:
63%

Ért hozzá a francokat a 69-es, attól, hogy bemásolt valamit. Teljesen mindegy, hogy mivel üvegezzük a szerkezetet, ugyan annyi munka, és többségében még a kétrétegű megy, mert papíron megfelel és olcsóbb.

A Rehau egy jó profil, de én a 6 kamrás, Euro-Design 86 Plus-t javasolnám 3 rétegű üveggel. Biztos, hogy az lesz a legdrágább, de megéri.

A helyzet az, hogy ott lesz párakicsapódás, ahol nagy a hőhíd (nagy a felületek hőmérsékletének különbsége), ez általában a gagyi tok és az üveg találkozása, ömleni fog a kétrétegűn a nedvesség. Régebben, amíg egy energetikai korszerűsítés mondjuk csak ablakcserét jelentett, akkor a nagyon rossz falhoz (1-2 w/m2k) betettek egy 1,15 W/m2K minőségű ablakot, működött is szépen. Most viszont már 0,24 W/m2K lesz a követelmény a falakra, ha szigetelik, attól már nagyon távol áll a 1,15. A legjobb ablakokkal is csak 0,7-0,8 körüli érték érhető el. Tehát megvan a párakicsapódás kockázata.

Mivel panel házról van szó, a vasbetonnak nagyon jó a párafékezése, ha azt behabozzák EPS-sel, akkor gyakorlatilag 0 lesz a légzése. Mindenképpen érdemes valami hővisszanyerős légcserélőn gondolkozni, mert nehezen fog működni a ház. Esetleg csak páraszellőzők az ablakokra. Igazából használattól is függ, 2 ember, akik egész nap dolgoznak és nem otthon főznek, sokkal kevesebbet párologtat, mint mondjuk egy többgyermekes család, ahol mondjuk még otthon vannak a kisebb gyerekek. Ott aztán megy a főzés mosás ezerrel, képződik is pára bőven.

Röviden, a lehető legjobb ablakkal jársz jól, de még így is generálhat problémákat a túl jó légzárás.

2020. jan. 4. 17:42
 13/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolso!

Koszonom.

Erre az ablakra gondoltam most:

[link]

3 retegu uvegezessel termeszetesen.

2 elunk a lakasban, en eleg sokat dolgozok, a masik ember itthon van sokat, de o meg allandoan szelloztetos :)

Errol mi a velemenyed?

2020. jan. 4. 17:47
 14/17 anonim ***** válasza:
Jónak nèz ki. Kèrj ajánlatot több helyről, nagy a szórás. A nèmet profilok nyilván a legdrágábbak, de lengyelből is van, ami nem rossz ès olcsóbb. A működèsükkel nem szokott gond lenni, a hőszigetelèsük általában rosszabb, de ezt meg úgyis látod majd.
2020. jan. 4. 23:03
 15/17 A kérdező kommentje:

150x210 cm re kaptam ajanlatot.

Parkannyal, beszerelessel, mindennel 212000 ft.

3 szarnyu ablak, buko-nyilo.

Draga?

Debreceni vagyok, honnan erdemes meg ajanlatot kernem?

2020. jan. 4. 23:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Hun-Therm Miskolc, jó volt a minőség, bár 1 db ablakot nem biztos, hogy megéri szállítani.

Édesapám vezet ablakgyárat Nyíregyházán, de ők még okosan számolva is drágábbak voltak, így ezt a lehetőséget nem is ajánlom fel.

Amúgy mindennel együtt nem drága, sajnos kb. ennyi az annyi.

2020. jan. 5. 10:36
 17/17 A kérdező kommentje:
Koszonom! :)
2020. jan. 5. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!