Előző fa tokba, ha jól szigetel, mennyire hülyeség betenni új műanyag ablakot? Minden bontastol es komuves munkától megkimelne.
A fa tok egyáltalán nem szigetel jól, mèg ha jó állapotú is (a korszerű 6+ kamrás műanyaghoz kèpest. Nem lehet lègtömören hozzázárni, normálisan purhabozni, kávát szigetelni.
Undorítóan nèzne ki szerintem, a hőhíd miatt pedig a gomba tönkretennè a fát.
Ha már egyszer pènzt szánsz rá, akkor normálisan csináld!
Kérdezd meg idős szakiktól,hogy is rakták be 4~6 évtizeddel ezelőtt az ablakokat,és mindjárt rájössz a jó megoldásra.
Az ablaktok mögött főleg két oldalt bedobáltak minden szemetet,törmeléket,stb. Te csak azt hiszed,hogy az jól szigetel!
Kedves Kérdező!
Nálam pont így lett megcsinálva ahogyan elképzelted.
A -külföldi- gyárból rendeltem egyenesen, ahol milliméter pontosra csinálták, az itthoni viszonteladói árak töredékéért.
A legszélső falcnak lett ütköztetve.
A tok mellé befúrtam és kifújtam purhabbal azokat a réseket a tok mellett amit annak idején a kőművesek "úgy felejtettek".
A műanyagablak melletti részt -a takaróléc alatt- a falig belülről leszigeteltem.
Lézeres hőfokmérővel azóta is többször is leellenőriztem, minden része tökéletes.
A teljes cs. házam ablakcseréje így csak a töredékébe került mint másoknál, ráadásul nem lett szétverve a falazat sem.
Arról nem is beszélve, hogy mivel magamnak csináltam, ezért nincsen párásodás, nincsen penész, és nem folyik a víz rajta, mint amikről itt panaszkodnak -szinte- minden harmadik kérdésnél.
Ja, és nem is kell egész nap szellőztetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!