Új gazkonvektor vagy elektromos fűtés inkább?
Sziasztok!
A mostani gazkonvektor feladta, és újat kéne venni, a kérdés, hogy melyik éri meg jobban, egy új gazkonvektor vagy egy elektromos radiátor? Nobot néztem.
"egyáltalán nem olcsó, ahogy itt az oldalon állítják."
Senki se állította, hogy a gázfűtés olcsó lenne.
Tehát -a megnyugtatásodra- leírom: a gázfűtés drága.
Viszont az árammal való fűtés az kb. 3 x drágább!!
Sorry
Az elektromos fűtés a legdrágább egyenlőre .
Ami olcsónak tűnik,ott a beruházás lehet sok .
Mire megtérül,már nem is élek .
Elég sokat olvasgattam a témában ezen az oldalon is, és máshol is, mikor nekiálltunk a felújításnak. Mindenki el volt ájulva, hogy a gáz milyen óccsó. :))
Köszönöm szépen a kommenteket. Nos elmentem személyesen egy NOBO bemutató terembe, és hát nem igazán győzőtt meg a dolog.
Két opció maradt: vagy uj gázos konvektor, de nekem már terveimben szerepelt ennek a megszüntetése, az elektromos miatt, de azt elvetettem, de közben elkezdtem nézni a klimával való fűtést is.
Elkezdtem nézni klímákat, igazábol egy kérdésem akadt ig hirtelen.
Ha azt irja h Fűtés -10 - +25 , akkor azt jelenti h ha kint minusz 10 van akkor a klima, még tudja hozni a 25fokot, ha hidegebb van kint, akkor csökken a hatásfok? AZaz én beállitom 25re de nem fogja tudni hozni, és csak pörög pörög próbál?
A klímákból fűtésre kifejezetten a téliesített darabokat szabad megvenni, mert nem vicces amikor befagy a kondenz elvezető és megáll a gép. Aztán jöhet a szaki kiolvasztani.
Minden splitnek meg van adva scop értéke, bizonyos hőmérsékletekre, minél magasabb annál jobb. Neked azt kéne kiderítened, hogy mennyi az SCOP -15°C és -7 , 0 fokban ha ezek 3 felett vannak akkor egy igen jó gépet találtál. de ha 1 az azt jelenti, hogy holyan mintha egy fűtőpanellel fűtenél. Azaz 1kw energiából 1 kw fűtő energiát állít elő, míg ha 3 akkor 1 kw-ból 3 kw-ot!
Egyéb ha ezzel akarsz fűteni, akkor lehet elektromos hálozat bővítésére is szükség lesz mert 1 gépet lehet elbír a hálózat, de 2-t már nem biztos, ha megy mellette a mosógép szárítógép stb.
Na, azóta jött már pár számla. Igen, azóta is maximálisan elégedettek vagyunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!