Hányszor kell körbetekerni a teflonszalaggal egy 1/2"-os sarokszelep menetes részét, hogy megfelelő tömítést biztosítson összeszerelés után?
Személy szerint utálom a teflonszalagot, mert sok éles menet egyszerűen levágja, azután szivárog.
A jól bevált kóc, viszont megszívja magát és tömít.
Amúgy már jó ideje tubusos víz-gáz tömítőpasztát használok.
Kb. 600 Ft egy tubussal.
- 4-5 réteget tekerj rá. Ha átereszt, szedd le és tekerd át max. 7-szer. de ez már maximum. A szélét kb 1 mm szélesen hajtsd rá a szelep végére. Olyan irányba tekerd (ha jobbkezes vagy), hogy becsavaráskor ne tekerődjön vissza, tehát tőled elfelé, egyezően az óramutató járásával. Balkezesként fordítva.
- a kenderkóc valóban jól szigetel, de rátekerés előtt olajba kell áztatni, különben évek múlva nem tudod visszatekerni, mert beköt.
- a tömítőpaszta megbízható.
Köszönöm a válaszokat.
Mentek a zöld kezecskék.
(Mivel sürgős volt, nem tudtam megvárni a válaszokat. Végül 15 teljes kört tekertem a menetekre és teljesen korrekt lett. Könnyen be lehetett szerelni a szelepeket és korrekt lett a tömítés is.
Legközelebb megpróbálkozom kevesebb szalag használatával, de régről úgy emlékszem, hogy annyit szoktam rátekerni, hogy már ne lehessen érezni az alatta lévő meneteket.)
Én végigtekerném a ~2cm-en többször oda vissza. Nem olyan sok az a 2 cm.
Ha esetleg kevés a szalagod, előzetesen nézd meg, hogy az excenter teflonozás nélkül mennyire tekerhető be a másik idomba. Én a betekerhető részt teljesen leteflonoznám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!