Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Sokan arcoznak itt, hogy a...

Sokan arcoznak itt, hogy a drága szakemberek felbérlése helyett fessen ki és burkoljon mindenki maga, rengeteg a TeCső-s oktató videó. Kér_désem az lenne: tényleg hamarosan "munkanélküliek" lesznek ilyen kijelentések után a festők és a burkolók?

Figyelt kérdés
Kérdem amiatt is, mert eddig minden szobafestő és hidegburkoló ismerősömnek van (és lesz is - főleg a hónapokra tehető betáblázottságuk miatt) bőven munkája...
2019. szept. 10. 17:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
29%

a jó szakembert megfizetem. De manapság ilyet nem láttam.

A 3 hónapos gyorstalpaló, amiből 2 hónap arról szól melyik márkájú sört a legjobb fogni a bal kézben míg a jobb kezedben fogod a töltött cigid féle szakmunkás szakembörök, akik nagyobb kárt csinálnak mintha neki sem álltak volna.. na ezekből a lényekből van rengeteg magyarországon 5-10ezer Ft/m2 munkadíjjal amit persze a vállalkozó bácsi zsebel be ő kap havi 200at, mert annyi esze nincs hogy maszekoljon.

Naz ilyen seggbuta emberek miatt tartanak ott a jó szakemberek ahol, hogy már bennük sem bíznak meg

2019. szept. 11. 12:14
 12/14 anonim ***** válasza:
Lesz munkájuk a jó szakiknak, ebben biztos lehetsz. Ahogy fentebb írta már valaki, kint a fészerben elmegy ha én barkácsolom oda a járólapot, meg a glettelést/festést, de egy igényes otthonban már nem annyira megy ez, meg a drága alapanyagot nem feltétlen fogja senki sem elpazarolni kísérletezéssel járó tönkretétellel:)! Arról nem beszélve, hogy manapság baromira menők a "csináldmagad" youtube oktató videók, de egészen más a fotelben ülve kényelmesen végignézni egy ilyet és közben arra gondolni, hogy igen ez nekem is menne, és egészen más konkrétan neki állni és fizikailag megcsinálni, olyankor döbbennek rá általában az emberek, hogy igen ez k..va nehéz munka:). Én mérnök vagyok, próbáltam sajátkezüleg ezt-azt csinálni, sikerült is úgy-ahogy, de egy szaki azért 100x profibban megcsinálja az adott munkát:). Nyilván nem mindegy, hogy mi maga a munka, egy 2m2-es falfelulet nem nagy kihivas hengerrel atfesteni, de egy komplett lakasfelujítás minden szakaggal mar megint mas volumen:).
2019. szept. 11. 15:28
 13/14 anonim ***** válasza:
90%

Nem lesznek a festok meg a burkolok munkanelkuliek az miatt mert vannak akik nem hivnak szakembert.

Ok ha nem tudjak maguk megcsinalni akkor nem is hivnak senkit, a fal nem lesz lefestve, a furdo nem lesz ujbol lecsempezve.

Ha valakinek nincs penze akkor nem csinaltat semmit.

Az nagyon ritka hogy szegeny ember arra gyujtoket hogy kifestesse a hazat.

A legtobb esetben tehetos embereknel festunk, akinek nincs festesre penze az megcsinalja sajat maga vagy nem csinaltatja meg a munkat.

Tehat eddig sem abbol elt a festo hogy a mostani csinald magad embereknel dolgozott mert ok regebben sem hivtak szakembert vagy csak nagyon ritkan.

Lehet mondani hogy csinald meg magad a festest, a burkolast, falazast, stb stb de mi van ha valakinek nincs ezekre ideje.

Dolgozol 8 orat, munka utan dolgozgatsz egy kicsit a hazadon meg hetvegente de igy mikor lesz kesz minden? soha

A gazdag ember meg nem fog nekiallni festeni otthon mert neki ez tobb idobe telik mint egy szakembernek es tobb penzt keres mint amennyit festesre kifizet.

Arrol nem is beszelve hogy a szakmunka minosegebb mint az otthon elvegzett, youtubeos videokbol ellesett dolog.

2019. szept. 14. 05:21
 14/14 anonim ***** válasza:
91%
Azt sem szabad elfelejteni, hogy egy jó szakmunkának eszköz igénye is van. Nem feltétlenül érdemes ezeket megvásárolni azért, hogy az életben egyszer használja az ember, aztán csak porosodjon a pincében.
2019. szept. 15. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!