Van egy házunk de nagyon sok részre szállt. Hogy érjem el, hogy le mondjanak róla ha senki nem foglalkozik vele?
1, beszélj velük és mondd, hogy ha nekik nem kell akkor adják neked.
2, egyszerűen használd amire akarod. Végülis 50%-od van benne, ha felé sem néznek akkor úgy használhatod mintha a tiéd lenne
3, vásárold ki őket
Egyéb lehetőséget nagyon nem látok.
Egy dologban biztos lehetsz, ingyen senki nem fog lemondani a javadra (az emberek már csak ilyenek).
Kénytelen leszel pénzt fizetni érte, de akkor sem lesz egyszerű a dolog, mert az embereknek a Dárius kincse sem elég.
Tó melletti kisváros üdülőövezetében van a nyaralónk, mellette egy gazzal felvert telken, most már csaknem teljesen összeomlott, félig vályog kis épület. A tulajdonos kb. 20 éve halt meg, az örökösök azóta próbálják eladni horrendum összegért. Az önkormányzat láthatóan semmit nem tesz az ügyben, pedig nemcsak a környezet színvonalát rontja az egész, hanem a ház miatt jelentős az allergizáló pollenszórás is.
1. felértékelteted hivatalosan, majd a felértékelt összeg felét felajánlod a tulajdonosoknak elosztva. ( 50% a tied, a másik 50%-ot osztanád el)
2. Elbitorlás törvényét veszitek igénybe.
Ehhez egy ügyvéd segítségét kérjétek.
Szerintem itt tökéletesen fennáll az ELBIRTOKLÁS lehetősége.
Ha 10-15 éve senki feléje sem néz, a házhoz kapcsolódó terhekbe (nem rezsi!) nem száll be a tulajdonhányada arányában, akkor érdemes lenne megpróbálni.
De ebbe ügyvéd nélkül ne fogjatok bele!
Aki eleve megtámadná a 9-ik, eltartott(!) testvér tulajdoni jogosultságát a szüleid által épített házban.
Szerintem a házhoz semmi közük, azt a szüleid építetté.
A telek feléhez van joguk, azt meg fizesd ki nekik, aztán szevasz! Én is ügyvédet javaslok!
"felértékelteted hivatalosan, majd a felértékelt összeg felét felajánlod a tulajdonosoknak elosztva. ( 50% a tied, a másik 50%-ot osztanád el)"
Egy túrót!
Ha -a kérdező által- lakott a ház, akkor csak a felét éri vagy még kevesebbet.
Tehát csak a felének a felét kell(ene) szétosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!