A képen milyen szigetelés lehet a wc vízvezetékénél?
De az nem a fal, hanem valamilyen töltelék anyag.
Akkor remélem nem kell aggódnom.
Annyi azbeszt sztorit olvastam és régi a ház, nézzetek bolondnak, de megijedtem:D
Köszönöm a hozzászólásokat.
Értem. Ha az azbesztet semmi, se senki nem bolygatja, akkor az nem károsítja a környezetet és az egészségedet. Ezért is jó, ha bekened valamivel ezt a lyukat, bár nem tartom valószínűnek, hogy azbeszt.
Mélységesen felháborító dolog egyébként, ahogy ezt Európa, így Magyarország is kezeli. Az államok hibája az azbeszt felhasználása, így a mindenkori állam kötelessége a hiba elhárítása. Azaz vérlázító, hogy ezt annyival oldják meg, hogy az azbesztből készült termék elbontása után már veszélyes hulladéknak minősül, aminek elszállítása a tulajdonos dolga, környezettől való elzárása pedig a tulajdonos terhére történik. Ezért van jelen még mindig annyi helyen az azbeszt. És nem csak nálunk, tőlünk nyugatra sem tud a többség áldozni erre pénzt, hogy kicserélje, pusztán azért, mert veszélyes, ha egyszer a feladatát amúgy meg ellátja. Én úgy gondolom nem napelemre kellene pénzt adjon az állam és az európai vezetés, hanem arra, hogy elődjének a sz-rját eltakarítsa! Arra spóroljanak, és azt Ők finanszírozzák. Ez nem kormánykritika, ez vonatkozik nyilván az előzőekre, de vonatkozik a teljes európai vezetésre is. Réges rég meg kellett volna ezt oldani! Az összes azbeszt alapú csövet cserélni, az összes hullám és síkpala tetőt ingyen kicserélni, az összes azbeszt szigetelést ingyen elbontani és újra cserélni. Ami egyébként ne gondold, hogy nem káros... Mit gondolsz? Majd kitalálják előbb-utóbb arról is. Az üveg- és kőzetgyapottól azért vakarózol (főleg előbbitől), mert beleáll a bőrödbe. Azért szűnik ez meg egy-két nap elteltével, mert a bőröd kopik ugyebár, így azzal a réteggel, amibe beleállt, lekopik. DE a tüdődből nem kopik ki! Szóval addig ártalmatlan az is, míg nem piszkálod. Persze tök jó! Mert mindjárt két dolog is van, amire rá lehet kenni a tüdőrákodat, mondjuk a dohányzásra így felfogható önmérgezésként, és te vagy az undorító, felelőtlen marhasz-r, hogy dohányzol. Esetleg a szmogra és mi vagyunk a felelőtlenek, hogy környezetünket és ezáltal egymást és önmagunkat mérgezzük. Holott az azbeszt a mai napig ott van a tetőkön, az épületekben, de az fel sem merülhet, mint kiváltó ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!