Melyik a jobb üveggyapot, a knauf barna vagy az isover sárga?
Állítólag a knauf nem használ mesterséges szinezéket és nem esik össze , legalább is a leírásban úgy írják ?
Födém gerendak közötti szigetelesere kellene .
Szigetelő anyag legfontosabb tulajdonsága nem a szine vagy a szinező anyaga. Hanem a szigetelő képessége. Szerintem.
Minél kisebb a λ értéke annál jobb hőszigetelő, annál több elemi szálat, ragasztót tartalmaz. Így a jobb szigetelőképességű anyagok nehezebbek, keményebbek, rugalmasabbak és kevésbé esnek össze.
Kedves Kérdező!
Üveggyapotban mindkettő régi, tapasztalt gyártó.
Ám közel azonos hőszigetelő képesség mellett az üveggyapot testsűrűsége 9-10 kg, a kőzetgyapoté pedig 28-30 kg. Ez azt jelenti, hogy közel háromszor annyi anyag van benne.
Igaz, hogy a hőszigetelő anyagoknál a levegő az ami hőszigetel, de minél több zárt levegő cellának kell lennie az anyagban, és azt meg is kell valaminek tartani.
Szerintem a kőzetgyapot ezért jobb választás. A nagyobb testsűrűség több anyagot jelent, ami tartósabb szerkezetet eredményez.
Mesterséges színezéket nem tudom minek használna bárki is, de az biztos, hogy a kőzetgyapotosok nem használnak, és a kőzetgyapot biztosan nem fog összeesni.
Üdvözlettel:
Felújítás szakértő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!