Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kőzetgyapot (esetleg üveggyapo...

Kőzetgyapot (esetleg üveggyapot) - a táblás vagy a tekercs a jobb? Előny / hátrány?

Figyelt kérdés

Irodaépület tetejét kellene szigetelni, rétegrend hullámlemez, 5-10 cm levegős rész, 5 cm kőzetgyapot (esetleg üveggyapot), párazáró fólia, 20 mm fenyő lambéria.

A lambéria a vas vázhoz van rögzítve, ebbe a vas keretbe kell beszabni a szigetelést (mindenképp vágni kell).

Kérdés, hogy táblás vagy tekercs legyen?

Van valami különbség a kettő között? - Így ránézésre a táblás tömörebbnek, alaktartóbbnak tűnik, a tekercs eleve össze van nyomorgatva, láthatóan kirúgja magát, kérdés, hogy ugyan olyan tömörségű?

2018. okt. 31. 18:12
 1/5 anonim ***** válasza:

A táblás jóval jobb, egy kicsit nagyobbra vágod a méretnél, és szépen befeszül.

De én legalább 10cm- vastagat raknék.

2018. okt. 31. 18:30
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ - még nem dolgoztam ilyennel :)

Úgy kb. 140 x 160-as közökbe kell berakni (alul lambéria tartja, felül semmi sincs) - ha benyomorgatom, nem lesz hullámos, gyűrött? Az illesztéseknél nem gyűrődik meg a széle?

2018. okt. 31. 18:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Bármelyet is használod, mindkét oldalánál légzáró borítást kell alkalmazni, hogy a kőzetgyapotba zárt levegő, mint tényleges szigetelőanyag ott is maradjon és ne áramoljon ki.
2018. okt. 31. 21:03
 4/5 A kérdező kommentje:

Úgy tudtam, csak alá (a szoba felől) kell párazáró fólia (hogy a szoba páráját ne szívja be, ne nedvesedjen át).

Tetejére elvileg nem kell semmi (sőt, nem is szabad bezárni) - sokszor láttam leterítve padláson, ott sem volt rajta semmi...

2018. nov. 1. 10:21
 5/5 anonim ***** válasza:
A tekercses sokkal olcsóbb, és valóban más lehet a tömörsége. De 5 cm nagyon kevés, legalább 15-20 legyen.
2018. nov. 1. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!