Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 90-es ajtó fölé elég a 100-as...

90-es ajtó fölé elég a 100-as áthidaló?

Figyelt kérdés

kb 50-60 centi magas 10-es válaszfal tégla menne fölé.

ill. mekkora a falazóhabarcs anyagigénye? gyári adat 10 kg(szárazanyag)/négyzetméter, vagyis egy 40 kg zsák elég lesz 4 négyzetméterre?

2019. jún. 6. 18:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

Semmiképpen, oda legalább 120-as kell, különben az áthidalót is az ajtókeret tartja majd...😅

Nem írtad hogy milyen tégla, de egy zsák is karcsúnak tűnik.

Fogtechnikus vagy?

2019. jún. 6. 18:13
 2/11 A kérdező kommentje:

jah, a király utcából írok

nem akartam hogy sok megmaradjon, mármint habarcs, de többet veszek...

az áthidalóval meg az a bajom, hogy az egyik oldalt meglévő fal van, onnan indul az ajtó, és be kell vésnem, mennyit toljam a falba?

2019. jún. 6. 18:35
 3/11 mindentudó99 ***** válasza:
Minimum 10 centit azért feküdjön fel az az áthidaló. 5 centi semmi.
2019. jún. 6. 19:18
 4/11 A kérdező kommentje:

ok, köszi

és van még olyan problem, hogy a válaszfal amit rakok, egy másik falhoz csatlakozik, de az gipszkartonnal van bevonva, falazzak mellé? habarcsal, vagy karton ragasztóval csatlakoztassam, vagy hagyjak rést, amit purhabbal tömítek?

2019. jún. 6. 19:30
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha OBI vagy hasonló helyen veszed, oda vissza lehet vinni a bontatlan zsákot.
2019. jún. 6. 20:15
 6/11 anonim ***** válasza:

Porotherm áthidalónak pl. oldalanként 12,5 cm felfekvés kell. Az YTONG-ot nem tudom, nézz meg egy kivitelezési kézikönyvet.

A válaszfalat jó lenne bekötni a meglévő falba, mert ha nem teszed dongani fog, rezeg, nem lesz elég stabil. Emiatt pedig komoly repedések lesznek (amúgy is lesz, de közel sem ilyen). A válaszfalat ki is kell ékelni. Tényleg nézz át egy szakirodalmat, hogy jó legyen a végeredmény.

2019. jún. 6. 21:35
 7/11 A kérdező kommentje:
ha sima vakolt fal lenne, akkor logikus hogy bevésem a meglévőbe pár centit, de a gipszkartont nem akartam kivágni ez miatt, de akkor így fogok tenni, feszítő drót is kell, bár másfél méteren nem tudom van-e értelme
2019. jún. 6. 21:40
 8/11 A kérdező kommentje:
egyébként láttam a 12 centis gyári utasítást, de tavaly nyáron dolgoztak itt kőművesek, és azt mondták elég az 5 centi, és így is rakták, mondjuk csak egy sor tégla ment rá...
2019. jún. 6. 21:42
 9/11 Riki miller válasza:
Szerintem jó lessz...
2019. jún. 11. 20:14
 10/11 A kérdező kommentje:
közben elkészült 125-öst raktam, egyik oldalt falba süllyesztve ytong téglában 15 centi, másik oldalt ül a wienerbrgeren 20 centit biztos jó lesz
2019. jún. 11. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!