Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogyan tudnék egy ívelt fal...

Hogyan tudnék egy ívelt fal mintát keszíteni (asztalhoz kellene)?

Figyelt kérdés
Lenne egy Ívelt falam ahova egy asztalt szeretnék legyártatni. Hogyan tudnám a pontos ívet meg csinálni ami alapján az asztalt oda íllően le tudnák gyártani ?

2019. ápr. 1. 20:15
 1/7 A nagy Levin ***** válasza:
Vágd ki karton papírból.
2019. ápr. 1. 20:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Próbáltam,de mivel ivelt a fal így nem tudtam megoldani.
2019. ápr. 1. 21:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkor sehogy. Hívj asztalost.
2019. ápr. 1. 21:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Ezzel nem segítettél.
2019. ápr. 1. 22:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Máshogy nem tudod.

Vágd ki papírból, ahogy az első válaszoló tanácsolta.

Vagy szerkeszd ki, de szerintem, ha papírból nem tudod kivágni akkor az sem fog menni.

De leírom én, hogyan csinálnám.

A padlón papírból meg Tésa ragasztó szalagból megmintáznám az ívet. Ezt ráragasztanám egy vékony farostlemezre (bútorhátlapra) és a minta mellett kivágnám. Ezután az asztallap tervezett magasságában odafognám a falhoz majd egy ceruza segítségével rárajzolnám a farostlemezre a pontos ívet. Ezzel ki tudnám küszöbölni a fal esetleges ferdeségéből eredő hibákat, valamint lenne egy viszonylag merev, mérettartó mintám amit akár felsőmaróval is tudok másolni.

2019. ápr. 2. 00:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Mielőtt a helyesírásba belekötsz a hogyan elé nem kell vessző és TESA szalagról van szó.
2019. ápr. 2. 00:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Én készítenék egy kis másoló ketyerét. Egy derékszög, aminek az egyik szárán csúszkál egy vonalban egy mozgó szár, annak a végére egy görgő. A mozgó szárra egy ceruza felfogatása. leraknék egy papírt, vagy magát az asztalt az íves fal mellé, rászorítanék egy lécet pillanatszorítóval és a másoló ketyerét végigtolnám amentén. A ceruza pedig a pontos ívet rámásolja a hordozóra esetleg egyből az asztalra.
2019. ápr. 2. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!