Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ha veszek egy házat, ami a...

Ha veszek egy házat, ami a tulajdoni lapja szerint csak telek, de már 10éve épült, akkor fennmaradàsit igénylek és kész?

Figyelt kérdés

Ebben a procedúrában megmondják azt is, hogy x időn belül (6 hónapot olvastam) mit kell még megcsinàlni, hogy használatbavételit is kapjon? Vagy akkor erre is be kell nyújtani a kérelmet a fennmaradásival együtt?

Vagy mit kell tennem mi a menete egy lakóingatlan vagy folyamatban lévő építmény feltüntetésének?

Köszi aki tudja!

Kellemes Ünnepeket!

2019. ápr. 21. 20:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Már hogy lenne jogos, olyan kérdésekkel foglalkoztok ami nem releváns a kérdésem szempontjából, azért is nem reagáltam. Védem az eladót mikor egy szóval sem említettem?! Nem is ismerem. Sőt közvetve az államtól vásárolom az ingatlant. Ha már ennyire kíváncsiak vagytok.:) Mostmár vàlaszoltok a kérdésemre vagy gondolom nem tudjàtok a választ csak szétoffoljàtok a kérdésem?
2019. ápr. 23. 20:40
 12/16 mindentudó99 ***** válasza:
27%
Figyelj ide próbálnak itt páran jobb belátasra bírni téged és még neked áll feljebb. Az ember csak seģiteni próbál. Úgycse hallgatsz senkire akkor meg mit variàlsz ? Vedd meg és kész úgy is eldöntötted már. Teljesen mindegy itt ki mit ír. Azt a választ várod hogy semmi problémát nem okoz egy engedély nélkül èpült ház megvásárlása. Hát ilyen válasz úgy se fogsz kapni ha százssor kérdezed akkor se.
2019. ápr. 23. 20:49
 13/16 anonim ***** válasza:
78%

Nem érted, amit a 9-es írt. Mi szerepel a szerződésben majd? Házat nem írhatsz, mert hivatalosan az nincs. De ha telket írsz,akkor 1 hónap múlva, hogyan bizonyítod, hogy az a ház 10 éves, amikor aláírtad te magad egy hónappal korábban, hogy nincs ott ház.

A legegyszerűbb egyébként, ha keresel egy építészt, akinek vannak kapcsolatai az építésügynel, esetleg ott dolgozott korábban. Ő mindent elmond, hogyan érdemes csinálni. Mi más kérdésben, de ezt az utat választottuk. Pikk-pakk ment minden, nem akadékoskodott a hivatal sem semmiben. Rengeteg pénzt, időt és idegeskedést spórolt meg nekünk.

2019. ápr. 23. 22:45
 14/16 A kérdező kommentje:

Abszolút nem ez volt a kérdés, hogy megvegyem-e. Hanem éppen az,ha valaki ilyen vételt csinàl, akkor mik a teendők. Éppen nem azt vártam, hogy azt írja bárki is, hogy ez egy probléma mentes folyamat. Mivel pont ennek tudatában tettem fel a kérdést.

Majd később visszajövök akkor leírom mi volt a menete,ha másnak is aktuális lesz ilyen kérdés a jövőben.

A kapcsolati tanácsot köszönöm az utolsó válaszolómnak, meg természetesen továbbra is mindenkinek!

2019. ápr. 26. 18:53
 15/16 anonim ***** válasza:

Szia, Most találtam ezt a számomra hasznosnak tűnő hsz-edet, hasonló a gondom, mint a kérdezőnek, gazdasági épület (nem lakóház) nincs feltűntetve. Addig nem szeretném megvenni, míg a tulaj el nem intézte a fennmaradást. Tudnál-e segíteni abban, hogyan lehet ilyen építészt találni (a tulaj számára, hogy sikerüljön neki) ?

Köszönöm, ha segítesz ebben!

2020. nov. 22. 16:14
 16/16 anonim ***** válasza:

13-asra írtam.

(15-ös vagyok)

2020. nov. 22. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!