Az üdülő övezetes hétvégi kertemen felállíthatok építési engedély nélkül egy kész faházat?
Röviden van egy zártkertem, amit hétvégén szoktam látogatni stresszoldás végett.
Mivel a munkám és a lakásom is a belvárosban található, ezért elég kevés tapasztalatom van a kert témában. Vettem egy szép helyen lévő zártkertet, most van benne egy minimális kis szerszámos bódé. A bódét elbontanám és lehajítanék egy 20 nm-es készen kapható faházat.
Nem kell betonozni, simán kiszállítják és lerakják. Ehhez szükséges bármilyen engedély?
Erre itt tudnak választ adni:
Kell engedély. De soha senki nem kér, én sem kértem rá.
Amikor meg kijöttek ellenőrizni, azt mondtam már itt volt mikor megvettem a zártkertet.
Jesszus mennyi okostojás....
A hatóságok évek óta műholdas rendszert is használnak. Azzal kideríthető mikor mi épült!
Akkor nem engedélyköteles egy épület ha nem emberi tartózkodásra szolgál, nettó térfogata kisebb mint 50 m3 és a gerincmagassága nem éri el a 3m-t.
Az hogy van-e alapja vagy sem, az nem számít. Évek óta az a téveszme kering az emberekben, hogy ha nincs alapja, akkor az nem engedélyköteles.
"különben sem garázs,mert nincs akna benne"
:D ezt te sem gondolod komolyan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!