WC bekotese DN90-es lefolyocsovel. Mekkora lejtes, szelloztetes kellene 12 meterre?
A megengedett legkisebb, legnagyobb lejtés 0,03-1 % .
Szabvány szerint a legkisebb átmérő wc-hez 110 mm.
Ha kénytelen lennék 90-es csőből wc lefolyót csinálni biztosan tennék bele egy-két tisztító idomot, és kerülném a 90 és 45 fokos idomok használatát.
Lehet kapni darálós wc-t annak biztosan elég lenne a vékonyabb cső, de sajnos az ára elég húzós.
A szakma 0.07 -- 0.12% lejtést ír elő szennyvíz elvezetésének. Azaz átlagosan 1% lehet az esés.
Ez 100cm-en 1cm jelent,12M-en összesen 12cm.
Sziasztok! Kosz a gyors valaszokat! Az elso kommentelotol azt szeretnem kerdezni, hogy 90-es csore irtad hogy 5 meterre ketszer 45 fokos forditassal jol mukodik?
A tobbi:
Ezen a linken talaltam egy leirast: [link]
Korabban mashol olvastam hogy 0.3-1 %-os lejtest ajanlanak. Nekem az elso 6 meteren 0.5 % (5 mm/m), a masodikon 1 % (10 mm/m) oldhato meg.
Szellozteto szelepet (legbeszivo szelepet) tudok tenni a WC feloli csovegre. Es minel nagyobb viztartalyban gondolkodok hogy az elso 6 m-t 'lenyomja'. A szelepen tud beszivni levegot ha tul sok lesz a viz a csoben.
Szerintetek jo otlet?
A 90-es atmero a kritikus. Szerintem 110-essel mukodne, de nincs annyi hely a padlo szinttol, es lentebb nem lehet.
Kösz! Angol oldalakon elterjedt a 3"-os cső, de csak egy WC-hez és rövid távra.
A linken lévő pdf szerint 10 méteres lehet, szellőztető szeleppel és minimum 1 %-os lejtéssel. Ebből több dolgot nem tartanék be, 12 m és 0.5-1 % miatt. De én is azon a véleményen vagyok hogy még határeset, elég vízzel lehet hogy jó lesz. Itthon állítólag panelekben használták ezt az átmérőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!