Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Előtető építés házilag,...

Macilaci12 kérdése:

Előtető építés házilag, gerenda méretezések ?

Figyelt kérdés
Egy előtetőt szeretnék építeni , a könnyű szerkezetes ház már megvan , 7mx3m es egyoldalas, most a másik oldalához épitenék egy előtetőt egyenlőre nem lenne beépítve, csak nyitott lenne. Sátortetős lenne így és asszimetrikus, a hozzáépítendő előtető 7m x 5m es lenne. A meglévő házon kilógnak az 5x10 es gerendák állítva 7m en 8db van , ehhez lenne az új szarúfák 12-es menetes szárral illesztve, ide erősebbet tennék , mert nagyobb a távolság(5m-re lesz az alacsonyabb vége) 5x15 ös pallókat állítva , az alacsony részét lesz érdekes megoldani, mert 7m en kellene áthidalnom 2 oszloppal. (közte egy kis pince van épülőben, ezért nem tudok alátámasztani, majd ha elkészült csak akkor) A két tartó oszlop 15x15 ös gerenda lenne kb.80cm -re lebetonoznám, mind a két oszlopot. A 7m es fesztávot 2db 5x20 as pallóval oldanám meg összecsavarozva 12 es menetes szárral kb.4 ponton. Erre lenne rátéve a 5x15 ös szarúfák. A merevítéseket én erős laposvasból oldanám meg és nem hagyományos csavarokkal , hanem erős acél csavarokkal. A hagyományos csavarok sajnos nagyon rosszak még a szeg is jobb azoknál. Tapasztaltam, hogy cseréptartó léceket csavaroztam le és egy pár nap elteltével azt vettem észre, hogy sok helyen eltörtek a csavarok , mindegyiket 100 as szeggel újra rögzítettem. Többféle képpen is meglehet oldani ezt az előtetőt, de a gerendák méreteivel kapcsolatban érdekelnének a vélemények , mert a szélnek elég nagy ereje van és a jó helyen történő merevítések mellett a gerendáknak is megfelelő vastagságúaknak kell lenniük, hogy el ne vigye a szél.

#házépítés #könnyüszerkezetes ház #előtető méretezés #fa gerenda méretezés
ma 14:19
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!