Zsákos Estrich beton alapanyag felhasználható nem teherhordó falban utólag kialakított ajtónyílás áthidalójának elkészítéséhez?
30 cm vastag porotherm téglából van a beltéri fal. Válaszfal. A kivágott nyílás fölött kialakítottam helyet az áthidalásnak, ami 10-12 cm-ert tud felfeküdni a nyílás mindkét oldalán. Tömör vasrudakból és a zsákos beltéri Estrich beton alapanyagból készíteném el az áthidalást, megfelelően alázsaluzva. A vasak és a zsákos anyag is adott.
Megoldható így az áthidalás?
Hagyományos beltéri faajtót építek majd be utólagosan.
Köszönöm. Végül úgy építettem meg, ahogyan a kérdésfeltevésben terveztem. Itt a betonnak (Estrichnek) gyakorlatilag csak annyi szerepe van, hogy a vasakat összefogva kitöltse a teret. Komoly vasak lettek betéve, amik oldalirányban (a falra/nyílásra merőlegesen) nem tudnak elmozdulni. Felettük csak 2 téglasor van és a fal nem teherhordó.
Alulról gipszkartont ragasztottam az áthidalásra, így ha hajszál repedés lenne benne, azt a karton eltakarja.
Szerintem működni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!