Kazánház vízcsövét nem szeretném bebetonozni, hogyan érdemes kihagyni? (kép)
Burkoltatni szeretném végső soron a helységet, de a mester nem kőműves, nem betonoz, állítása szerint bárki meg tudja csinálni, elő tudja neki készíteni a terepet.
Tehát egy szintre szeretném hozni a kazánház járófelületét, mivel ritka szarul lett megoldva annak idején. Számomra bonyolítja a dolgot egy alacsonyan futó vízvezeték, amelyet nem tudom, hogy szokás szakszerűen kihagyni úgy, hogy az szép is legyen, illetve le is lehessen burkolni végül.
Még annyit, hogy úgy álljatok hozzám, nem vagyok jártas a betonozásban, de szívesen megcsinálom, csak nagyjából tudjam mire kell odafigyeljek.
Ami talán lényeges lehet még, hogy oldalt le volt csempézve a helység, ami vakolattal volt odaragasztva. A vakolatot le kell verjem a betonig, vagy hozzátapad/köt megfelelően a beton?
Illetve a régi betont elő kell-e készíteni, az új betonozás számára? (egy öreg kőműves azt mondta, hogy tégla, cserép törmelék kerüljön a régi és az új betonréteg közzé)
Külön kőművest nem szeretnék ezért a kis helységért fogadni, bár nem tudom mennyi lenne az annyi, bár lehet ők is húznák a szájukat, meg halogatnák, hogy csak ennyiért lemenni ugye...
Nagyobb súllyal nem lenne megterhelve a helység, csak ki-be járkálunk és kész, ennek fényében ragaszkodom ahhoz, hogy nem kell külön erre kőműves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!