Nikecellel szigeteljetek egy telepített lakókocsit?
Tudtommal arra nem kell engedély ha kályhát akarsz bele fűtésnek.
De ha gáz konvektort például azt be kell vizsgáltatni ha jól tudom 2 évente amikor a lakókocsi műszaki vizsgáját intézed, ezzel együtt kell a gázfűtéses rendszert is ellenőriztetned, mert az erről kapott igazolás az egyik feltétele a sikeres műszaki vizsgának. ha a lakókocsi hosszútávon marad ott a telepített fix helyén és nem akarod cibálni akkor nem kell ezekkel foglalkozni, de azért ha gázfűtést továbbra is használod azt mindenképp vizsgáltasd be.
Ha fatüzelésű kályhát akarsz akkor azzal nem kell ilyenekkel foglalkozni, csak a füst elvezetését oldd meg normálisan.
Igaz, én nem a Kérdező vagyok, de elmondom, hogy mi hogyan csináltuk. Igaz, nem lakókocsi volt, hanem mobilház, de a lényeg ugyanaz.
Közvetlenül a mobilház mellé építettünk egy bélelt téglakéményt, egy kályhacső nagyságú lyukat vágtunk rá, a kályhacsövet azon a szakaszon betekerte az asztalos valami tűzálló anyagba (régen azbesztet mondtam volna, de az ma már állítólag nincs) valami ilyesmibe:
Volt rajta kaminlyuk is, ahol tisztítani lehetett és semmi gond nem volt.
A kályha mögé, egészen a kéménylyukon túlig hőtükörfólia volt, ami védte a falat és még a hőt is visszaverte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!