Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Nikecellel szigeteljetek egy...

Nikecellel szigeteljetek egy telepített lakókocsit?

Figyelt kérdés
2018. aug. 27. 08:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kik szigeteljetek?
2018. aug. 27. 08:42
 2/11 A kérdező kommentje:
Ja bocsi azt szerettem volna írni hogy nikecellel szigetelhetek telepített lakókocsit? Alkalmas erre a célra?
2018. aug. 27. 08:59
 3/11 anonim ***** válasza:
Igen.
2018. aug. 27. 09:56
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi! :) ha kályhát szeretnék a lakókocsiba milyen engedély kell hozzá?
2018. aug. 27. 10:01
 5/11 anonim ***** válasza:
Teljesen jó lesz. Majd le tudnád irni a kályhá kivezetésed, hogy hogyan oldod meg? :)
2018. aug. 27. 10:58
 6/11 anonim ***** válasza:
Kályhás*
2018. aug. 27. 10:58
 7/11 anonim ***** válasza:

Tudtommal arra nem kell engedély ha kályhát akarsz bele fűtésnek.

De ha gáz konvektort például azt be kell vizsgáltatni ha jól tudom 2 évente amikor a lakókocsi műszaki vizsgáját intézed, ezzel együtt kell a gázfűtéses rendszert is ellenőriztetned, mert az erről kapott igazolás az egyik feltétele a sikeres műszaki vizsgának. ha a lakókocsi hosszútávon marad ott a telepített fix helyén és nem akarod cibálni akkor nem kell ezekkel foglalkozni, de azért ha gázfűtést továbbra is használod azt mindenképp vizsgáltasd be.

Ha fatüzelésű kályhát akarsz akkor azzal nem kell ilyenekkel foglalkozni, csak a füst elvezetését oldd meg normálisan.

2018. aug. 27. 11:03
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat igazából ez egy kertiházzá lesz alakítva egy része már kész is ha valkinek van kérdése segítek ilyenba amit tudok
2018. aug. 27. 12:14
 9/11 anonim ***** válasza:

Igaz, én nem a Kérdező vagyok, de elmondom, hogy mi hogyan csináltuk. Igaz, nem lakókocsi volt, hanem mobilház, de a lényeg ugyanaz.

Közvetlenül a mobilház mellé építettünk egy bélelt téglakéményt, egy kályhacső nagyságú lyukat vágtunk rá, a kályhacsövet azon a szakaszon betekerte az asztalos valami tűzálló anyagba (régen azbesztet mondtam volna, de az ma már állítólag nincs) valami ilyesmibe:

[link]

Volt rajta kaminlyuk is, ahol tisztítani lehetett és semmi gond nem volt.

A kályha mögé, egészen a kéménylyukon túlig hőtükörfólia volt, ami védte a falat és még a hőt is visszaverte.

2018. aug. 27. 12:50
 10/11 A kérdező kommentje:
Pont erre voltam kíváncsi köszi a segítseget és a linket
2018. aug. 28. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!