Megoldhatom kerti faházam belső szigetelését nikecellel?
Szerszámos tároló faházunk 5 cm-es stafni szerkezetére szögelt lambériából áll, zsindelyezett tetőzettel.
Értelemszerűen fűtés nincs benne.
Mivel télen fagy a kisházban, 5 cm nikecell belső szigeteléssel szeretném fagymentessé varázsolni.
Megoldható-e állapotromlás nélkül és ha igen, a rétegrendben hova kerül a párazáró fólia?
Köszönöm a válaszokat!
Párazáró fóliára semmi szükség szerintem. Továbbá a szigetelésre sem, ha tárgyilagosan nézzük, mert nem fog segíteni a fagy ellen. A vékony fa falú háznak ugyanis nincs hőmegtartó képessége, nincs "tömege" ami a meleget tárolná, pláne, hogy nincs is olyan hőforrás, ami kicsit is melegítené belülről (írtad, hogy nincs fűtve). Magától a hungarocelltől (avagy nikecelltől) melegebb nem lesz a faházban, mert a hungarocell nem fűt, hanem csak a házon belüli esetleges melegebb levegő lehűlését lassítja. DE mivelhogy nincs a házban, ami meleget adna, így értelemszerűen a ház falai, és levegője a környezet hőmérsékletét fogja felvenni. Se hidegebbet, se melegebbet.
Fagyásra érzékeny dolgokat inkább próbálj máshol tárolni.
Például, ha a kis faház elég nagy ahhoz, hogy a belsejében a padlóba lehessen egy "aknát" ásni, 1,5-2 méter mélyen a talajszint alá, az ha jól le van fedve, biztosan fagymentes marad.
nem tudok aknát ásni, 2×2-es a ház és van alatta 10-12 cm vasalt beton.
Ha fűtök benne, akkor lenne értelme? Akkor kell a párazáró fólia?
nagyon sok nikecellem van, ebből adódott az ötlet, hogy szigetelem, hátha javít valamit.
Abból indultam ki, ha a vízakna falait (és legfőképp a fedlapot) hungarocellel szigeteljük, biztosan fagyásmentes lesz (persze az nyilvánvalóan a földben van, szóval ilyen téren más tészta).
Én 3cm-essel szigeteltem le belülről a 18mm-es hajópadlóból készült oldalfalakat és a ház alját. Nyáron nem hűl ki éjjel a faház, ha kint alszanak a gyerekek.
Fóliát nem tettem
# 6/8:
köszönöm építő jellegű hozzászólásodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!