Kinek mennyibe került egy családi ház építése, az utóbbi néhány évben?
A közeljövőben szeretnék építkezni, tehát kb 3 év múlva. Mert még gyűjtögetek egy kicsit. Telek már megvan, a közművesítést még nem indítom el, hátha valami csoda folytán tudok visszaigényelni belőle áfát...
Már megvan a ház valószínűsíthető tervrajza is, bár 3 év alatt ki tudja mi lesz belőle még :). kb nettó 95 m2, 3 szoba + 14 m2 fedett terasz.
Szerkezete: 30-as porotherm tégla, 18 cm plisztirol, fa födém és tetőszerkezet 35 cm üveggyapottal, padlóba 10 cm lépésálló polisztirol. Lemezcserép tetővel. 3 rétegű üvegezésű műanyag nyílászárók. Padló és radiátoros fűtés kondenzációs gázkazánnal (alternatív megoldásokra nem lesz keret, csak a lehetősége lesz kialakítva). A válaszfalak gipszkartonból, de lehet tégla lesz a végén.
Kivitelezőt nem fogok alkalmazni, majd én össze szedem a szakembereket, mert így jóval olcsóbb. Legalábbis 5-6 millióval biztos amit a kivitelező a zsebébe tesz.
Sok mindent szeretnék megcsinálni magamnak felelős műszaki vezető irányítása alatt. pl: gipszkartonozás, külső- belső szigetelés, glettelés-festés, meleg burkolás.
Na én úgy saccoltam, hogy kb 20 millió + telek kulcsra kész lehet jelenlegi árak alapján. Ebből kb 2-2,5 millió csak a papírozás, engedélyek stb.
Hali!
Az utcánkban sokan építettek könnyűszerkezetes házat, így sok infóm van róluk. Ha az árat nézzük, akkor minimális a különbség. Miért?
Alap, tető, nyílászárók, elektromos-vizes-fűtés rendszer, burkolás, stb minden ugyanaz a költség, egyedül a falazat a különbség. A helyi tapasztalatok alapján elmondható, hogy max 10%-os különbségről beszélünk. Így nyugodtan lehet kalkulálni a mostani 300e/m2-es átlag árral. - - Amúgy szerintem az egyetlen előnye a könnyűszerkezetesnek, hogy 3 hónap alatt költözhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!