Néhány hónapnyi családi adókedvezmény vissza igénylése?!
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Munkahelyváltás és az ottani töketlenség révén a novemberi,decemberi,januári fizummal nem kaptam meg az adókedvezményt. Ezt most szeretném visszaigényelni a NAV-tól. Megkaptam tőlük a 1553NY számú nyilatkozatot és a 1553NY-03-as lapon szeretném kitölteni a B blokkot.
Ott fel vannak sorolva a hónapok.
Kérdésem az lenne,hogy akkor az Októbert,Novembert,Decembert jelöljem be?
A másik kérdésem,hogy 2015 elején még párom vette igénybe az adókedvezményt,de a februári fizuval ő sem kapta meg a januárra szóló kedvezményt. Azt is visszaigényelhetem én,ha már jelenleg is én veszem igénybe vagy azt az egy hónapot neki kell igényelnie?
Köszönöm előre is!
Teljesen mindegy, melyik hónapban kapta, melyikben nem.
MEgnézitek összegszerűen, mennyi jár. Ebből mennyit vett igénybe év közben ő, mennyit te.
Eldöntitek, a maradékkal mi legyen, és ennek megfelelően töltitek ki a bevallást. A hónapoknál nem azt kell jelölni, melyikre kérek a kedvezményt, hanem melyikben vagytok rá jogosultak.
És ha jót akarsz, ne a navtól kérd a kitöltést, mert nyárig nem lesz belőle pénz.
Töltsd le a nyomtatványkitöltőt és add be magad február elején, márciusban visszakapod a pénzt.
Ha kell segítség, priviben mondom, hogyan kell kitölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!