Megéri ablakokat cserélni építkezésnél vagy nem? Magy. Lentebb.
Vettünk egy házat, és mindenhol régi pici ablakok vannak. Ezért kicseréltetjük a fürdőben és a konyhában is. A gond a szobákkal van. Két 20 nm2-es szobáról van szó, utcafronton nyugati fekvésű.
Az a gondom, hogy egyetlen ablak van egy szobára,és nagyon sötétnek találom. Kb. 1 hónap múlva kezdődnének a munkálatok, és szerintem a legpraktikusabb az lenne, ha most betennénk az egy ablak helyett kettőt, vagy egy nagyobbat, mindkét szobába, mert úgyis a falat le kell kaparni, laminált padlót fogunk venni, ott lesz a kőműves, festő, villanyszerelő, vizes stb. Tehát világosabb is lenne mindkét szoba, mert hiába süt a nap, engem olyan nyomasztó érzés fog el a sötét szobákban.
Itt, ahonnan elköltözünk egy szobára 2 hatalmas ablak van, északi fekvésű, mégis világos van. Ezt szoktam meg. Ott majd égnie kell a villanynak, ha olvasni akarok délelőtt, olyan sötét van. Plusz új ablak lenne, tehát hőszigetelés szempontjából is fontos lenne. De a családtagjaim nem akarják, pedig nem ők élnének ott. Azt mondják, majd ha valamikor sok pénzem lesz. De csak nem kerülne 1 millióba a két ablak cseréje vagy igen? Plusz a kosz meg a por! Nem most kellene megcsinálni, építkezéskor? Várjak fél-egy évet, aztán kezdjünk neki megint, miután kész az álmennyezet, a falak és a padló?
Nő vagyok, nincs segítségem, tehát én nem tudok besegíteni a vakolásba meg egyéb munkába.
Összegezve, mekkora kiadás lenne és mekkora kosszal járna két ablak cseréje, úgy hogy egy nagyobb ablak kerülne a kicsi helyére, tehát bontani kéne a falat? A kőművesnek megpendítettem, de a többiek már akkor lebeszéltek róla, holott nem ők fognak ott élni.
kimaradt egy szó:
mert hiába süt a nap az utca túloldalán, engem olyan nyomasztó érzés fog el a sötét szobákban.
Az izém sem csináltatná félév múlva.Most a leg egyszerűbb.Mikor minden készen van megint szétverni a homlokzatot és megint helyreállítani,porolni,sittelni?
Ha megvan rá a keret én biztosan most csináltatnám,nem azon görcsölnék,hogy félév múlva kezdhetem az ablakokat.
Ha most kezded ,akkor sokkal kevesebb a + munka,mint ahogy majd később lesz.
Így a kőművesekkel is lehet talán egy picit alkudni talán,mert nem kell újból felvonulniuk és megint mindent helyreállítani.
Nálunk most volt ablakcsere, jobb féle minőség (Kömmerling), 3 m x 1,5 m (4,5 nm). 300 000 Ft és ebben benne volt 2 sima redőny + 1 szúnyogálós redőny. Négyzetmétere 70 e Ft kb mindenestől.
De szerintem is jobb lenne most mert fél nap mire kipakoljátok a szobát +ez meg az. Másik szerintem is nyomasztó. Én megszoktam a panelt és itt az egész frontoldal végig ablakos, panorámás, nekem az átlag kertes sötét és zárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!