Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Vettem egy alap nélküli...

Tike94 kérdése:

Vettem egy alap nélküli házat. Hogy oldható meg az utólagos alapozás?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Kb 70 négyzetméter a ház. Fele tégla, fele vályog. A kérdésem az lenne miként tudnék alá alapot készíteni?

Hallottam a gyantás injektálásról viszont erre 4 millió forintos ajánlatot kaptam.

Másik ajánlatom az volt, hogy betonozzak én alá.

Szerintetek ez ér valamit vagy csak felesleges munka?

Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.

2018. márc. 19. 07:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk ez igaz sok sületlenséget írt
2018. márc. 19. 14:58
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha ott áll már min. 50 éve és semmi baja, akkor teljesen értelmetlen bármit is csinálni!!
2018. márc. 19. 16:05
 13/19 anonim ***** válasza:
Pont ezt akartam én is írni. Ha nem reped, nem mozog, kár ezen agyalni. Elég macerás (=drága) minden utólagos alapozás.
2018. márc. 19. 19:59
 14/19 anonim ***** válasza:
0%

#10-11 hát igen, a négyes, aki keveri a szezont a fazonnal és sok sületlenséget írt, azért tud linkelni, meg azért tudja, amit tud, mert vályogot is látott már életében, meg évek óta olvas utána. Persze, az összes többi, aki itt válaszol, mindig mindent jobban tud, abszolút releváns válaszokat ad, és mindig mindent jól is csinált. Ezeknek a válaszolóknak ajánlom az értő olvasást az említett linkeken, általános iskola 2. osztály. Talán fog menni.

A kérdező nemkülönben, aki megvett egy házat, majd utána jön ide, hogy nincs alapja a házának, és hogyan tegyen alapot egy már kész ház alá. Emelje fel. Röhej. Minek vette meg?

2018. márc. 20. 11:03
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem kell megsértődni. Azért írtam hogy sületlenség mert azt állítod hogy ha alap kerül alá attól fog vizesedni. Mintha anélkül nem lehetne vizes a fsl . Dehogynem hisz attól dohosak. A másik meg attól hogy te valamiről még nem hallottál pl.utólagos alapozás szakaszosan egy régi ház alá plusz szigetelés attól az még létezik. Fentebb már írtam hogy én magamnak megcsináltam ezt a család segítségével. És képzeld kapott alapot szigetelést utólag vízesedésnek nyoma sincs már tíz éve.
2018. márc. 20. 11:16
 16/19 anonim ***** válasza:
És képzeld még a házat se kellett felemelni
2018. márc. 20. 11:18
 17/19 anonim ***** válasza:

Minden háznak van alapja. Régi vályogházaknak döngölt föld az alapja. Nincs értelme vele vesződni, ha amúgy egyben van a ház. Ugyanis könnyű megbontani az egyensúlyt, ha egy helyen aláásol. Ez nem tégla, ahol egymást tartják az elemek, hanem sima föld. Gyanítom, nem is vályog, hanem vert fal. Arra ügyelj, hogy ne betonozd telibe az aljzatot, mert az valóban nem szerencsés.

Nézz körül a vályogos index fórumon, keresd meg Mzm nevű felhasználót, ő a vályogházak atyamestere.

2018. márc. 20. 17:35
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azért kellett megvenni mert 3 havi albérlet árából vettem egy házat. Ha így élek benne 10 évig egy hozzá sem nyúlok akkor sporoltam egy házat.

Azért persze az ember ragaszkodik a dolokhoz, megpróbálnám rendberakni,hogy ne 10 évig tudjam használni és eladni annyiért amennyiért vettem. Gratulálok a sok éleseszünek.

2018. márc. 21. 11:03
 19/19 A kérdező kommentje:
3 évi*
2018. márc. 21. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!