Vettem egy alap nélküli házat. Hogy oldható meg az utólagos alapozás?
Sziasztok. Kb 70 négyzetméter a ház. Fele tégla, fele vályog. A kérdésem az lenne miként tudnék alá alapot készíteni?
Hallottam a gyantás injektálásról viszont erre 4 millió forintos ajánlatot kaptam.
Másik ajánlatom az volt, hogy betonozzak én alá.
Szerintetek ez ér valamit vagy csak felesleges munka?
Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.
#10-11 hát igen, a négyes, aki keveri a szezont a fazonnal és sok sületlenséget írt, azért tud linkelni, meg azért tudja, amit tud, mert vályogot is látott már életében, meg évek óta olvas utána. Persze, az összes többi, aki itt válaszol, mindig mindent jobban tud, abszolút releváns válaszokat ad, és mindig mindent jól is csinált. Ezeknek a válaszolóknak ajánlom az értő olvasást az említett linkeken, általános iskola 2. osztály. Talán fog menni.
A kérdező nemkülönben, aki megvett egy házat, majd utána jön ide, hogy nincs alapja a házának, és hogyan tegyen alapot egy már kész ház alá. Emelje fel. Röhej. Minek vette meg?
Minden háznak van alapja. Régi vályogházaknak döngölt föld az alapja. Nincs értelme vele vesződni, ha amúgy egyben van a ház. Ugyanis könnyű megbontani az egyensúlyt, ha egy helyen aláásol. Ez nem tégla, ahol egymást tartják az elemek, hanem sima föld. Gyanítom, nem is vályog, hanem vert fal. Arra ügyelj, hogy ne betonozd telibe az aljzatot, mert az valóban nem szerencsés.
Nézz körül a vályogos index fórumon, keresd meg Mzm nevű felhasználót, ő a vályogházak atyamestere.
Köszönöm a válaszokat.
Azért kellett megvenni mert 3 havi albérlet árából vettem egy házat. Ha így élek benne 10 évig egy hozzá sem nyúlok akkor sporoltam egy házat.
Azért persze az ember ragaszkodik a dolokhoz, megpróbálnám rendberakni,hogy ne 10 évig tudjam használni és eladni annyiért amennyiért vettem. Gratulálok a sok éleseszünek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!