Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Uj zsaluko kerites ala,...

Uj zsaluko kerites ala, szukseges uj 80cm mely alapot asnom, ha megvan az elozo kerites regi alapja, ami csak 30cm?

Figyelt kérdés
Az alap egyben van nem repedt el tobb evtized alatt es gondolom mar sullyedni sem fog.

2017. okt. 3. 07:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Az alapot nem a teherbírás miatt kell mélyre ásni, hanem a fagyhatár miatt, ami nálunk 60-80cm. Ha az alap alatt megfagy a föld, mert nem elég mély, akkor az történik hogy felnyomja az alapot, mivel a fagyott talaj térfogata a benne lévő víz-jég miatt megnövekszik. Zsalukőnél szerintem nem kell külön alap, elég a zsalukövet mélyről indítani, mert elég bika anyagból van, a fagy nem szedi szét.
2017. okt. 3. 07:40
 2/5 A kérdező kommentje:

Ez biztos? Zsaluko ala nem fontos alap?

Tehat akkor hagyhatom a regi betoncsikot?

Valakik szoljanak meg hozza kerem!

Koszonom

2017. okt. 3. 11:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem zsalukő alá se árt alap.

Abból az egyszerű okból, hogy ne tudjanak az elemek egyenként süllyedni ennyit-annyit, hanem csak egyben.

Szóval, a régi alapra mehet szerintem, ha tényleg olyan erős.

Azért az nem mindegy, hogy drótkerítés alatt állt ez az alap, vagy téglakerítést tartott.

2017. okt. 3. 17:50
 4/5 A kérdező kommentje:

Nehez tegla keritest tartott 30 evig, de csak 30cm tomor beton csik az alap.

Tanacstalan vagyok..

2017. okt. 3. 21:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Feltehetőleg tele van vassal, ha eddig jól bírta. Én felhasználnám.
2017. okt. 5. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!