Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Vettem egy alap nélküli...

Tike94 kérdése:

Vettem egy alap nélküli házat. Hogy oldható meg az utólagos alapozás?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Kb 70 négyzetméter a ház. Fele tégla, fele vályog. A kérdésem az lenne miként tudnék alá alapot készíteni?

Hallottam a gyantás injektálásról viszont erre 4 millió forintos ajánlatot kaptam.

Másik ajánlatom az volt, hogy betonozzak én alá.

Szerintetek ez ér valamit vagy csak felesleges munka?

Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.

2018. márc. 19. 07:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy értelmes statikust keress... Ha évtizedek óta alap nélkül jól elvan a ház, akkor ez továbbra is így lesz. Ha valami statikai repedés, hiba látható, annak orvoslására a statikus ad ötletet.
2018. márc. 19. 08:29
 2/19 anonim ***** válasza:
24%

"Szerintetek ez ér valamit vagy csak felesleges munka? "

Többe kerül mint amennyit ér.

Egy házat mindig alulról kezdenek építeni,

Alap->Lábazat->Falak->Födém->Tető

Ha egy háznak nincs alapja akkor azt nem kel megvenni, vagy sok-sok pénzből lehet toldozni-foltozni egy életen át, de soha nem lesz tökéletes.

Kezdheted azzal hogy alábetonozol, -megtámasztod a falakat és a födémet-,

és részletekbe alábetonozol, szigetelsz, de a végösszeg egy fél ház árával lesz egyelő.

2018. márc. 19. 08:51
 3/19 anonim ***** válasza:
12%
Vagy eladod egy másik baleknak, és veszel egy normális házat.
2018. márc. 19. 08:52
 4/19 anonim ***** válasza:
62%

Betont is lehet alá injektálni. Vályogháznak viszont ne nagyon csináljál semmilyen beton alapot, mert fel fog vizesedni.

Úgy néz ki, hogy a vályogháznál a pára és a természetes nedvességek, amik bekerülnek a falon át, vagy bent termelődnek, az alap nélküli, földes házban leszivárognak a talajba. Illetve régen a padlást sárral kevert törekkel fedték, és azon át meg felfelé megy el a nedvesség. A beton alaptól a nedvesség nem tud elmenni a talaj felé, és a beton alap visszanyomja a vizet a falakba.

Utólag alapozni nem tudsz.

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-ela..

Olvasd el ezt a kérdést, oda linkeltem a vályogépítésről. Ezeknek a kérdéseknek nézz utána, olvasd át, és utána olyan szakemberrel dolgoztass, aki ért a vályoghoz, mert az mást igényel, mint egy téglaház.

Különben az lesz a végeredmény, amit ott a kérdező linkelt.

2018. márc. 19. 08:57
 5/19 anonim ***** válasza:
0%
Ja, és 3-asnak igaza van.
2018. márc. 19. 08:58
 6/19 A kérdező kommentje:
1. Köszönöm a választ jelenleg nincs repedés.
2018. márc. 19. 13:14
 7/19 A kérdező kommentje:

2. Kb 3 millió az alap és a gyanta. A ház jelenlegi értéke 7 millió. Köszönöm a válaszod.

3. Nem szeretnék senkit sem átverni a ház pedig mélyen ár alatt lett az enyém így nekem belefér egy kis ráfordítás.

2018. márc. 19. 13:17
 8/19 A kérdező kommentje:
4. Elvileg kátrány papír után kerül alá a beton, de mindenképpen elolvasom a cikket. Köszönöm.
2018. márc. 19. 13:18
 9/19 anonim ***** válasza:
96%
Én 150 ezerből megcsináltam magamnak tíz éve. Szigetelés és utólagos alap. 40m2 vájog. Saját fejem után mentem. Szakember a környéken se volt. Jó lett
2018. márc. 19. 13:28
 10/19 anonim ***** válasza:
70%

4# válaszának az eleje egy nagy baromság. Keveri szezont a fazonnal.

Jó lenne ha előtte tájèkozódna.

2018. márc. 19. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!