Vettem egy alap nélküli házat. Hogy oldható meg az utólagos alapozás?
Sziasztok. Kb 70 négyzetméter a ház. Fele tégla, fele vályog. A kérdésem az lenne miként tudnék alá alapot készíteni?
Hallottam a gyantás injektálásról viszont erre 4 millió forintos ajánlatot kaptam.
Másik ajánlatom az volt, hogy betonozzak én alá.
Szerintetek ez ér valamit vagy csak felesleges munka?
Válaszokat, ötleteket előre is köszönöm.
"Szerintetek ez ér valamit vagy csak felesleges munka? "
Többe kerül mint amennyit ér.
Egy házat mindig alulról kezdenek építeni,
Alap->Lábazat->Falak->Födém->Tető
Ha egy háznak nincs alapja akkor azt nem kel megvenni, vagy sok-sok pénzből lehet toldozni-foltozni egy életen át, de soha nem lesz tökéletes.
Kezdheted azzal hogy alábetonozol, -megtámasztod a falakat és a födémet-,
és részletekbe alábetonozol, szigetelsz, de a végösszeg egy fél ház árával lesz egyelő.
Betont is lehet alá injektálni. Vályogháznak viszont ne nagyon csináljál semmilyen beton alapot, mert fel fog vizesedni.
Úgy néz ki, hogy a vályogháznál a pára és a természetes nedvességek, amik bekerülnek a falon át, vagy bent termelődnek, az alap nélküli, földes házban leszivárognak a talajba. Illetve régen a padlást sárral kevert törekkel fedték, és azon át meg felfelé megy el a nedvesség. A beton alaptól a nedvesség nem tud elmenni a talaj felé, és a beton alap visszanyomja a vizet a falakba.
Utólag alapozni nem tudsz.
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-ela..
Olvasd el ezt a kérdést, oda linkeltem a vályogépítésről. Ezeknek a kérdéseknek nézz utána, olvasd át, és utána olyan szakemberrel dolgoztass, aki ért a vályoghoz, mert az mást igényel, mint egy téglaház.
Különben az lesz a végeredmény, amit ott a kérdező linkelt.
2. Kb 3 millió az alap és a gyanta. A ház jelenlegi értéke 7 millió. Köszönöm a válaszod.
3. Nem szeretnék senkit sem átverni a ház pedig mélyen ár alatt lett az enyém így nekem belefér egy kis ráfordítás.
4# válaszának az eleje egy nagy baromság. Keveri szezont a fazonnal.
Jó lenne ha előtte tájèkozódna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!