Egyedül nőként neki mernétel állni építkezni?
Mérnök vagyok és valamennyit konyítok a dolgokhoz, illetve ilyen körökben is dolgozom, így simán találnék egy jó generált. Nem nem mernék belevágni, hanem jelen pillanat elegendő idegrendszerem nem lenne a dologhoz.
Azt gondolom, hogy az a minimum sajnos a mai világban, hogy jelen kell lenni hozzáértő szemmel és minden egyes munkafolyamatot végig kell követni, akkor is ha megbízhatónak tűnő szakembereket talál az ember. Én ehhez nem érzek magamban energiát és a folyamatos határozott vélemény nyilvánításhoz, vitatkozáshoz sem.
Miért ne állhatna neki egy egyedülálló nő épittetni ?
De !! Mivel a nők általában nincsenek tisztában a vállalkzók trükkjeivel,a műszaki tartalom korrekt betartása miatt megrendelőként biztosan alkalmaznék egy műszaki ellenőrt.
Az építkezéshez igazából három dolog kell: pénz, pénz és pénz.
Ha van elég pénzed, semmi gond.
#13 Az nem nem függő, hogy az ember mennyire van tisztában a vállalkozók trükkjeivel. Én nőként, mérnökként (ráadásul építőiparban dolgozom) lehet jobban tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, mint sok férfi társam. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy még engem is sikerülne megvezetni...
Sajnos a jó hiszemet, a hozzá nem értést, az időhiányt használják ki nagyon nagyon sokan és a mai világban nem elég a pénz ahhoz, hogy az ember JÓT kapjon. A pénz mellett jó kapcsolatok kellenek, megkenhetetlen, megbízható vállalkozók és ha teheti az ember, akkor igen, egy műszaki ellenőr, aki az én érdekeimet képviseli a kivitelezésben.
A legtöbb vállalkozó ma úgy van vele, hogy alkossunk minél többet, minél gyorsabban, minél olcsóbban, hogy több maradjon rajta a haszon. Sokszor mindenhez IS értő "szakemberekkel" dolgoznak, aki tegnap még pék volt, ma már a szigetelést pakolja fel esős hét után a házamra, holnap a csempét rakja le a fürdőszobámban.
Baromi jól megírt szerződések, határozott, magabiztos kiállás kell ahhoz, hogy szembemenjen az ember egy kivitelezővel és ha kell szemrebbenés nélkül visszabontassa a fél házat probléma esetén. Laikusoknak én nem javaslom, hogy nekiálljon bárki is szakmai segítség nélkül. Teljesen más volt a régi világ, ahol Kis Pista nekiállt a falusi férfiak segítségével és saját kétkezi munkájával megépítette a házát. Odafigyelve minden apró részletre, hisz magának építette. A szomszédok is odafigyeltek a minőségre, hisz tudták, hogy idén Pistának építenek, de jövőre neki segítenek Pistáék. Ugyanennyi munkát és odafigyelést igényelne ez ma is a leendő lakó/tulajdonos részéről, csak aládolgoznak a szakemberek. A különbség az, hogy a "szakemberek" tojnak bele, hogy te miben fogod leélni az életedet, ezért szorosan kell tartani a "gyeplőt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!