Zártkertre építkezni?
Kb. 1000 nm. zártkertem van és arra szeretnék építeni egy kb,60nm es házat vagy gazdasági épületet.
A probléma ott van,hogy a telek szélessége csak 11.30 méter.
Annyit tudok,hogy építési teleknél minimum 16 méter szélesnek kel lennie,hogy építhess rá
A zárkertre az adott körzet szabályai szerint lehet építtetni és nem kell építkezési telekké nyilvánítani.
Általában 10%-a beépíthető, tehát egy 100m2-es alapterületű ház építhető rá (de a tetőtér pl. lehetséges). Így akár egy 120-130m2-es családi ház is kihozható belőle 2 szinten. De 60m2 meg mindenképp.
Dehogy is!
Zártkertre az OTÉK meghatároz néhány szabályt, amit a Helyi Építési Szabállyal (HÉSZ) együtt kell figyelembe venni.
Az meg településenként nagyon is eltérő lehet.
Általában a 3% beépíthetőség a szokványos, mert a régi OTÉK ezt írta, de nemrég már 10%-ot ír. Csakhogy a HÉSZ-ek nem követik le az OTÉK-ot.
Ha szabályosan akarsz eljárni, bemész az önkormányzatépítéshatóságiosztályárahaéppnemsztájkolnak és megkérdezed.
Sziasztok!Remélem nem gond hogy ide irok..
2-válaszoló,nállunk max 3%lehet,de nem több mint 30m2 egy gazdasági épület..
Ha jelenleg van egy kb 19m2 épület,akkor ezt kibövithetem 30ra?kell hozzá valami engedély,köszönöm,bocsi mégegyszer hogy ide irok
Szerintem elvileg kibővítheted, de helyi szinten más korlátozások is lehetségesek még.
Építési engedély nem kell, de E-építési napló, meg az árat drágító kivitelező kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!