Villamos hálózat bővítése?
Jelenleg egy fázisunk van 20A-el.
Három fázist szeretnénk (L1: 16A, L2: 10A, L3: 6A).
Az ugye összesen 32 amper ami ingyenes. Van e valami teendőm illetve költségem a bővítéskor. (A régi egy fázisú óra felszerelik?)
Ilyet egy villanyszerelő se fog bekötni. Alapszabály, hogy a fázisokat egyenlően kell terhelni. 3x16A -nek van amúgy is értelme a fogyasztók szerint.
Nem, nem lesz ingyen. Csak 32A jár alanyi jogon és 1 fázis. A többiért hálózatfejlesztési díjat kell fizetni. Kalkulálj továbbá egy új mérőszekrényt (3f), új tetőtartót (horganyzott cső) és a vezetékek.
Kb 100.000 Ft az új mérőhely költsége, + a fejlesztési díj, attól függően hány A-t szeretnél.
Ez már nem bővités,hanem fejlesztés,legalábbis ennek nevezi a szolgáltató. Mi csak az alanyi jogon járó 32 A kértük,és óra áthelyezést .Légkábel helyett földkábel csatlakozást .
A csatlakozás kb 1 m re van az oszloptól,de 5 m ig ugyan ez a költség .Tehát mérőóra konzopl lerakva,elkészitve úgy ,hogy a szolgáltatónak csak rá kelljen kötni .
Ehhez kellett egy regisztrál szerelő,aki ezt megtervezte,papir munkát rendezte .Ez anyagköltséggel kb 100 ezer volt .A szolgáltató 93 ezret kért,áfával együtt.
Az óráig már 4 vezetéket húztak be,ha később kell a 3 fázis,már csak rá kell kötni,de szerintem újból mindent fizetni kellene. Szerintem a 3 fázisra 120 is elkérnek ,ahogy hallottam .Jah,és már a modern digitális óra van felrakva ,
Ez úgy van,hogy ha nem a villanyóra cseréjénél kéred, akkor egyszer kiszállási díjat kell fizetned(7-8e Ft)
Másrészt a teljesítménybővítésért még ilyen esetben is igénybejelentés kell ami mérőhely felülvizsgálattal jár. Vagyis ha nem megfelelő a mérőhelyed akkor csináltathatsz velük egy újat, aminek 80-200e Ft körüli költsége lesz. De meg lehet próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!