Milyen radiátort vegyek? Már teljesen összezavarodtam. Mire eldöntöm milyet vegyek, találok egy oldalt ahol épp azt szidják. Akár török. Akár magyar. Aluradiátorra nincs pénzem.
Szerintem az öntöttvas a legjobb.
[link] Ezek például még gyönyörűek is. Mondjuk én törtfehér színben hagynám, a többi már túl csicsás.
"infra..."
Aztán majd nézd meg a villanyszámlád is.
Felejtsd el ezt a sz@rt.
Nyugodtan vehetsz sima lapradiátort, később pedig megkettőzöd.
Én már szereltem sokfélét, szerintem nincs különbség.
Az olcsóbbat venném , nekem még nem lyukadt ki egyik sem 10 éve megy már néhány.
Sok oxigént ne juttass a vízbe, tehát ne sűrűn cseréld a vizet.
Én is feltettem egy párat... És állítom, hogy 10m-ről nézve, hogy valóban nincs sok különbség köztük.
Nade közelebbről megtekintve?
Lemezvastagság: alapvető a tartósság és nyomásállóság szempontjából azaz minél vastagabb, annál jobb. A törökök 0,5 0,8 illetve 1 mm vastag lemezból gyártanak. Ami ugyanolyan vastag mint a magyar, az meg már többe kerül a dég - nélkül. Mennyi az egységnyi hosszban bedolgozott lemezfelület konvektor lemez felület? Az olcsóradiátorban természetesen kevesebb. Azaz csökken a hőteljesítménye a kérdéses radiátornak. Arról nem is beszélve amikor a törökből kihagyják a konvektorlemezek harmadát a radiátor közepéről. Vagy alul és felül levesznek 5-8 cm-t. Így ezekből nagyobbat kell venni. Az meg már drágább mint a magyar. Milyen bevonat van rajtuk? Csak "átködölték" valami fehér színnel ami öt év múlva már sárga? Vagy passzíválták, mártva festették, és rá is égették? Dupla vastagságú kemény bevonat van a magyaroknak. A legolcsóbb törökön sokszor már a kicsomagoláskor hiányzik az élénken a festék.
Európa legjobb minőségű lemezradiátorait készítik idehaza. Bátran vedd meg.
Konkrétan mondta az eladó az egyik nagy áruház eladója h török radiátort átcimkézték és magyar .valami "duna...." néven árulják.
Szóval káosz van még mindig bennem.Silver török.de forgalmazó szerint 1,15 lemezvastag.Magyarra volt aki azt mondta konkrétan hgy 4 év mulva csöpögött.De van aki a törököt szidja...
Magyar radiátor: dég.
Dunatherm: cseh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!