Mennyi a 0ról felhúzni egy házat?
Mennyi a 0ról felhúzni egy házat? mondjuk egy 30-35nm ?
mert az látom hogy 10-15millákér probálnak ekkora méretben lepukkant állapotúakat eladni, célszerűbb telket vadászni és saját magad építkezni?
telket lakást milyen oldalakon érdemes lesni folyamatosan? :) Köszi
Nem lehetetlen... itt Londonban már találkoztam több emberrel is, aki ekkora mobilházban él... volt aki 3fős cdaládban... pedig nem szegény emberek...
Vannak oldalak, ahol 240eft/nm árat mondanak, és ebben kvázi minden benne van, de nem hiszek benne, hogy valóban így van. Pl. ott azt írják, hogy 10 centis EPS a homlokzatra (manapság ez elég, de minimális), inkább 20 centi legyen és Grafitos, metchlaki 3000ft/nm-ig.
Egyébként azt mondom, hogy itthon fel lehet húzni 240eft/nm-ből már nagyon jó házat, ha te szerzel be minden anyagot, és nem hagyod, hogy lehúzzon az építtető cég. Egy ismerősöm történetét tudom felhozni, aki 250eft/nm ár fölé ment kicsivel: rettenetes analizálással a háta mögött, mi hol olcsóbb, minden akciót figyelembe véve, némi "cigánykodással" a boltokban, utolsó darabokat lesve, minden egyes akciót keresve. Mivel nem ért semmilyen szakmunkához kénytelen volt az anyagáron spórolni. Konkrétan vele voltam, amikor a hőszigetelő rendszert vette: 1.200.000Ft-ra jött ki, mondta, hogy egy kicsit szeretne faragni az árból,... sikerült is neki. A 11.000ft/nm áras csempe a fürdőszobába került mindösszesen 3500ft/nm-be, mert pont a maradék 19nm kellett a fürdőbe és wc-be. Hagy ne mondjam, hogy a fa parkettával, is hasonlóan járt, töredék árért sikerült beszereznie. Sorolhatnám a többit is, de felesleges...
Szóval: lehet így is építkezni, sőt, azt gondolom így is kell, mert iszonyú pénzt meg lehet takarítani.
300eft/nm árért már konkrétan passzívház kihozható, komoly hőszivattyús rendszerrel, ez azonban szerintem kevés embernek sikerül, ha mindent rábíz a vállalkozóra.
De miért is akarna valaki 30-35nm es házat építeni? Arányában drágábbra fog kijönni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!