Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy régi, omladozó falusi...

Egy régi, omladozó falusi házat örököltem, el tudom bontani egyedül?

Figyelt kérdés
A szomszéd már feljelentett, félek hogy az önkormányzat megbírságol.
2017. okt. 28. 09:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Kérj az önkormányzattól segítséget, de az sem lesz ingyenes.

Biztos, hogy nem vagy egyedi eset, mások is kerülnek ilyen helyzetbe és nincs pénzük az életveszélyes ház bontását, szállítását finanszírozni.

Rendszerint roskatag viskóik nem a milliomosoknak vannak.

Ha az önkormányzat besegít (közmunkások, szállítás) próbáld megkérni a részletfizetést.

2017. okt. 28. 11:52
 12/20 A kérdező kommentje:
építési hulladékot leadhatok havonta egy m3-et a kommunális lerakóban ingyen
2017. okt. 28. 12:14
 13/20 anonim ***** válasza:

Akkor jó! 10-20 év alatt el is fog tűnni a sitt.

2017. okt. 28. 12:40
 14/20 anonim ***** válasza:

60m2 volt

Cserepet ingyen adtuk, fát tűzifának felhasználtuk, tégla ház volt, kerítésnek ment a tégla egy része a többi ingyen elvihető.Egy adag törmelék a pince feltöltéséhez a szerencsére már kevesebb maradékhoz meg jött egy konténer (majdnem 150 volt). Amúgy mindig szoktam belebotlani ingyen elvihető törmelékbe ,mert feltöltéshez jó (de itt ott van az,hogy akár 2 évig is állhat mert a fenének se kell a közelbe).

2017. okt. 28. 13:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Fizikailag nem tudod egyedül, ahogy írták a tetőt, födémet segítség nélkül nem lehet szétszedni. Az ajtók, ablakok kibontásához sem árt, ha van segítség. Nem árt, ha kőműves a segítséged, a bontás veszélyes üzem, kiveszel valami gerendát, amit nem kellett volna és dől az egész.

Még egy ilyen kis ház bontásakor is keletkezik legalább 2-300 m3 sitt, azt havi 1 m3-ként számolva 20-30 év alatt tűnik el. A bontás után hatósági bizonyítvány kell, csak úgy törli a földhivatal és minősíti át építési telekké. Ahhoz kérhetik a lerakó jegyeket, szóval el kell számolnod a sittel.

2017. okt. 28. 14:08
 16/20 anonim ***** válasza:

Nekünk ugyan csak egy szint és a tető került lebontásra, plusz volt egy csomó hulladék a szigetelés és építés kapcsán, de pár konténerrel elvitték. Nem volt olcsó, de azért nem félmillió, közel sem.

Persze ez azzal járt, hogy a hulladék egy részét megoldottuk máshogy. Feltöltöttünk a nyomvályús földutat, a fahulladékot évek óta égetjük bogárcsozáskor és ezt-azt építettem is belőle... Az ablakokat, ajtót pedig eladtam. Enélkül persze sokkal több lesz a hulladék, de egy kis, vékony falú háznál kevésbé vészes.

2017. okt. 28. 16:24
 17/20 anonim ***** válasza:

Hol láttál te vékonyka falú falusi házat?

Minimum 60 cm-esek a falak.

Ráadásul egy rozoga ház korhadt ajtók, ablakok kinek kellenének, millió éves szétégett cserepekkel a tetőn?

Az 500ezer még nem is túlkalkulált, egy bontás szállítással együtt 1-1,2 millió és nem a bontás a drága!

2017. okt. 28. 17:13
 18/20 anonim ***** válasza:
Már megbocsássál, de pontosan miért is kellene elbontani a magántulajdonomat képező ingatlanomat? Mi köze hozzá a szomszédnak? Vagy akár az önkorinak? Ha netán lakhatásra nem alkalmas és netán életveszélyes lenne, még akkor is csak abban az esetben bontanám el, ha valamiért arra nekem jó okom lenne. Ha az ingatlan amúgy legális, csak ócsaka akkor is az én döntésem.
2017. okt. 28. 19:50
 19/20 anonim ***** válasza:

Részben igazad van, de ha telekhatárra épült a ház és dőlni készül, akkor a szomszéd és a családja életét, az ingatlanát és az ingóságait veszélyezteti.

Más esetben nincs hozzá köze.

2017. okt. 28. 19:59
 20/20 anonim ***** válasza:
Nyilván, ha rádől a szomszédra az nem maradhat úgy, de ez nem derül ki a kérdésből, ráadásul hősünket a sok jótanács után már maga alá is temethette, mert nemigen jelentkezik:)
2017. okt. 29. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!