Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szerintetek normális, hogy...

Szerintetek normális, hogy egy 140nm új családi ház padlófűtésének kivitelezéséért közel 3 millió forintos ajánlatot kapok?

Figyelt kérdés
anyagköltség ~ 1,2 milla, munkadíj, 800, vezérlés 250, többi meg a maradék, vasháló, ragasztó, puffertartály, szigetelő, ragasztó, stb...

2017. aug. 28. 08:02
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
86%
Puffertartályt kifogásolók azt felejtik el, hogy ez nem egy felújítás... hanem egy újépítésű ház... még nincs használatbavételi engedély... ahhoz pedig kell a fűtés rendszer, de kell egy tartalék fűtési rendszer is... és ha nincsen kémény a szobákban, nincsenek radiátorok, meg semmi, akkor bizony indokolt a puffertartály, mivel 2 féle kazán lesz a kazánházban... max csak papíron... ennyi korruptságot még elvisel a jelenlegi szabályozás...
2017. aug. 29. 13:36
 32/39 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben igazad van, utsó! Figyelmetlen voltam, bocsi.
2017. aug. 30. 08:12
 33/39 anonim ***** válasza:
31-es értettük a kérdező problémáját.Új építésű háznál persze,hogy kell a használatbavételihez kell a fűtési rendszer,de nem kell tartalék fűtési rendzer... amúgy akkor meg minek 2 kazán? 1 cirkó ha jól van méretezve,simán kielégíti a padlófűtés,radiátoros fűtés és a melegvizet igényt ,puffer nélkül is.
2017. aug. 30. 10:44
 34/39 anonim ***** válasza:
Kérdező,a lényeg,kérj több helyről árajánlatot,mert amit mondtak neked rá árban-ahogy olvadtad többek szerint is - túlzás.Amúgy meg tudsz kötni komromisszumot is,hogy a járólapos helységekben padlófűtés,amúgy meg radiátoros...bár árban szerintem nem nagy a különbség...de ez is egy opció...
2017. aug. 30. 10:49
 35/39 anonim ***** válasza:
33 már kell a használatbavételihez a tartalék fűtés... tudom mert most építkezek.
2017. aug. 30. 14:59
 36/39 A kérdező kommentje:
radiátor + padló kombó lenne a legdrágább. a csak padló mindenhova 3millióba kerül (különbözet a radiátoros megoldásra 2millió). Maga a szaki, aki a munkát elvégezné (a kivitelező alkalmazottja), szerinte minimálisan drágább a csak padlófűtés mindenhol a radiátoroshoz képest, nem is értette miért akarok radiátorost. Mondtam neki, nekem nem biztos megér a padló melege 2 milliót... ennyi erővel 2 millióból inkább telerakom design radiátorokkal utólag.
2017. aug. 30. 17:26
 37/39 A kérdező kommentje:
szerintem 2 millióból felveretem a hidegburkolatú helységeket és beköttetem a padlófűtést utólag is
2017. aug. 30. 17:28
 38/39 anonim ***** válasza:
No, azért álljunk meg egy polgári szóra, kérdező! Komfortérzet, valamint energiatakarékosság tekintetében radiátoros fűtés sohasem fog a nyomába se érni a padló-, vagy urambocsá' falfűtésnek. Utóbbinak a magasabb bekerülési költség mellett egyetlen hátránya a lassú felfűtés.
2017. aug. 31. 08:22
 39/39 A kérdező kommentje:
ez igaz, csak azért mindennek van 1 határa. szerintem ha kicsibe nézzük, akkor te sem szívesen vennél 1 darab almát 500forintért a főzeléked mellé, ha 250ért van az étlapon? Mikor rászánod magad, akkor még almatisztítási díj, külön tányér díj, levegővételi díj, székfoglalás hosszabbítási díj, stb... Ha ennek ellenére kéred, akkor kihoz neked egy fél almát, arról nem volt szó hogy egész kell, az 3x annyiba kerül, de te közben már savlekötőt is rendeltél, kihányni nem tudod, szóval sorolhatnám... egyébként ez már csak a hab, ezért is akadtam ki, mert mindig kiderül hogy az annyi nem annyi.
2017. aug. 31. 13:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!