Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szerintetek normális, hogy...

Szerintetek normális, hogy egy 140nm új családi ház padlófűtésének kivitelezéséért közel 3 millió forintos ajánlatot kapok?

Figyelt kérdés
anyagköltség ~ 1,2 milla, munkadíj, 800, vezérlés 250, többi meg a maradék, vasháló, ragasztó, puffertartály, szigetelő, ragasztó, stb...

2017. aug. 28. 08:02
1 2 3 4
 11/39 xswerdy ***** válasza:

előzőnek: ha jól értem, a kérdező leszerződött fix áron egy alap felszereltségű házra, és lehet extrákat kérni felárért. Ilyenkor gyakori eset, hogy ha valamit nem kérsz, akkor minimális pénzt akar levonni a kivitelező, ha meg valamit pluszban kérsz, akkor azt nagyon vastagon számolja.

Nekem úgy tűnik, hogy sem a levont összegben, sem a padlófűtés árában nincs benne a kazán, ami mindkét esetben kell. Akkor pedig egyértelműen dága, amit a padlófűtésre fel akar számolni, és nagyon kevés, amit a radiátoros rendszer nem megépítése miatt elenged.

De ha lehet olyat egyáltalán, hogy akkor a fűtést mással csináltatja, akkor is nagyon keveset fog elengedni a kivitelező.

2017. aug. 28. 14:52
 12/39 anonim ***** válasza:
22%

Biztos igazad van!

Csak azt nem értem, hogy előbb szerződött és utána kap egy borsos - és még csak nem is teljes - árajánlatot?

Nem fordítva kellene?

Ha megfelelő az árajánlat, akkor szerződöm és nem kerülök váratlan, vagy kiszolgáltatott helyzetbe.

2017. aug. 28. 14:57
 13/39 anonim ***** válasza:
78%
Lehet előbb szerződött és csak utána találkta ki, hogy padlófűtéat akar mégiscsak... anno én is így jártam.
2017. aug. 28. 15:25
 14/39 A kérdező kommentje:
leszerződtem egy alap felszereltséggel, amiben radiátoros fűtés van, s felmerült bennem a padlófűtés is. Mivel úgy olvastam, hogy 30%-al drágább, gondoltam ez pár százezres tétel lesz. Ehelyett, amit levon az kevés, amit kérnék az meg méreg drága. Jól látod.
2017. aug. 28. 15:51
 15/39 A kérdező kommentje:
neten olyan árakat találok, hogy 5-10ezer/m2. Ha 140-el megszorzom akkor sem kapok 3milliós összeget. Lehet itt meg nincs benne minden. Olyat meg nem látok sehol sem, hogy a padlófűtés 5x annyiba kerül mint a radiátoros, főleg hogy nem lenne kombinálva, vagy csak padló vagy radiátor.
2017. aug. 28. 15:53
 16/39 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg nem kötözködni akarok esküszöm, csak szeretném megérteni!

Ha előbb szerződött és utóbb jutott eszébe a padlófűtés, akkor viszont van egy költségvetés a kezében a radiátoros fűtésről, aminek ismeri az árát.

Akkor viszont nem jogos, hogy csak 740ezret tudnak be a padlófűtés árába, vagy tessék ennyiért megcsinálni.

2017. aug. 28. 15:57
 17/39 anonim ***** válasza:

Bocs Kérdező, látom közben írtál és nagyjából azokat amiket én is.

Baromi soknak tartom a 3milliót, ... és ilyen esetben mit lehet tenni?

Köteles vagy elfogadni, ha mégis inkább azt szeretnél?

2017. aug. 28. 15:59
 18/39 anonim ***** válasza:
58%

A 16-os válaszomhoz kiegészítés:

Természetesen a radiátoros fűtésre gondoltam, hogy 740ezerért csinálja meg, nem a padlófűtésre.

2017. aug. 28. 16:02
 19/39 A kérdező kommentje:
vagy elfogadom az ajánlatot, vagy nem vállal garanciát ha mással csináltatom, vagy marad a radiátor. nekem az a bajom, hogy kaptam egy opciós lehetőségek c. doksit még az elején, amiben annyi van hogy padlófűtés: 800-1.1ig + hozzá vezérlés 250 + puffer 120ezer. A radiátorba beleszámolta a kazánt, a padlófűtésbe nem. A kazánra 250 van írva. Ehelyett 2milla az 1.4
2017. aug. 28. 16:03
 20/39 A kérdező kommentje:
mármint a különbözet.
2017. aug. 28. 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!