Szerintetek normális, hogy egy 140nm új családi ház padlófűtésének kivitelezéséért közel 3 millió forintos ajánlatot kapok?
előzőnek: ha jól értem, a kérdező leszerződött fix áron egy alap felszereltségű házra, és lehet extrákat kérni felárért. Ilyenkor gyakori eset, hogy ha valamit nem kérsz, akkor minimális pénzt akar levonni a kivitelező, ha meg valamit pluszban kérsz, akkor azt nagyon vastagon számolja.
Nekem úgy tűnik, hogy sem a levont összegben, sem a padlófűtés árában nincs benne a kazán, ami mindkét esetben kell. Akkor pedig egyértelműen dága, amit a padlófűtésre fel akar számolni, és nagyon kevés, amit a radiátoros rendszer nem megépítése miatt elenged.
De ha lehet olyat egyáltalán, hogy akkor a fűtést mással csináltatja, akkor is nagyon keveset fog elengedni a kivitelező.
Biztos igazad van!
Csak azt nem értem, hogy előbb szerződött és utána kap egy borsos - és még csak nem is teljes - árajánlatot?
Nem fordítva kellene?
Ha megfelelő az árajánlat, akkor szerződöm és nem kerülök váratlan, vagy kiszolgáltatott helyzetbe.
Tényleg nem kötözködni akarok esküszöm, csak szeretném megérteni!
Ha előbb szerződött és utóbb jutott eszébe a padlófűtés, akkor viszont van egy költségvetés a kezében a radiátoros fűtésről, aminek ismeri az árát.
Akkor viszont nem jogos, hogy csak 740ezret tudnak be a padlófűtés árába, vagy tessék ennyiért megcsinálni.
Bocs Kérdező, látom közben írtál és nagyjából azokat amiket én is.
Baromi soknak tartom a 3milliót, ... és ilyen esetben mit lehet tenni?
Köteles vagy elfogadni, ha mégis inkább azt szeretnél?
A 16-os válaszomhoz kiegészítés:
Természetesen a radiátoros fűtésre gondoltam, hogy 740ezerért csinálja meg, nem a padlófűtésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!