Szerintetek normális, hogy egy 140nm új családi ház padlófűtésének kivitelezéséért közel 3 millió forintos ajánlatot kapok?
Figyelt kérdés
anyagköltség ~ 1,2 milla, munkadíj, 800, vezérlés 250, többi meg a maradék, vasháló, ragasztó, puffertartály, szigetelő, ragasztó, stb...2017. aug. 28. 08:02
21/39 anonim válasza:
"vagy elfogadom az ajánlatot, vagy nem vállal garanciát ha mással csináltatom,"
Mondjuk ez természetes.
Nem is neki kell garanciát vállalnia, hanem annak aki csinálta.
Feltehetőleg leinformálható számlaképes szakember az is, aki a padlófűtést csinálná, ... feléért.
22/39 A kérdező kommentje:
most kérek pár ajánlatot padlófűtés teljes kivitelezésére, kíváncsi vagyok. kedves utolsó. Szakember vagy e-területen?
2017. aug. 28. 16:19
23/39 anonim válasza:
8.-as vagyok.Hát,van egy rossz hírem...le akarnak húzni...Ha mindenhol padlófűtés van,akkor nem kell sem vezérlés külön,sem pedig puffertartály pl.sőt,tovább megyek,nálunk a szobákban radiátor van,a járólapos helységekben pedig padlófűtés,és 1 kazánról megy minden,és puffertartály sincs....
24/39 anonim válasza:
Sajnos nem vagyok szakember, csak 90%-ban most estem át építkezésen, annak minden nyűgével, kínjával.
Most a fűtés (radiátoros) kivitelezéséről kértünk be vagy 8-10 árajánlatot, de a "nyerteseket" minden oldalról le fogjuk informálni, mert nagyjából 1,5 milliós munkáról van szó és nagyon nem mindegy, hogy át leszünk e verve, vagy sem.
Neked sok szerencsét és kitartást kívánok!
26/39 A kérdező kommentje:
állítólag azért, hogy a kazán ne kapcsolgasson folyamatosan.
2017. aug. 28. 22:26
27/39 anonim válasza:
Ez egy hülyeség amit mondtak neked...nem a fűtési rendszeren múlik,hogy mennyire sűrűn kapcsolgat a cirkó,hanem ház szigetelésétől,ablakok minőségétől pl.2 v. 3 rétegű üveg stb....ill. hogy a ház mennyire tartja a hőt.Jó esetben 1-2 óránként kapcsol be pár percre.Puffer tartály akkor kéne ha több forrásból származna az energia pl.gázkazán+napkollektor stb.
28/39 A kérdező kommentje:
hmm, 1 gáz cirkó lesz, az ablakok lesznek 3 rétegűek lesznek, de nagy üvegfelületekkel.
2017. aug. 28. 23:00
29/39 anonim válasza:
A mai kondenzációs gázkazánhoz nem kell puffer. Az akkor kéne, ha vegyes- vagy fatüzeléses kazánról, esetleg napkollektorról (is) kapnád a hőt.
30/39 anonim válasza:
A tervrajzok is belekerülnek ám néhány százezerbe és egy épülő háznál a fűtéshez is meg kell csinálni, ha te az építkezés felénél kitalálod, hogy más fűtésrendszert akarsz csináltatni, akkor új tervet fogsz kapni, de nem hülyék, hogy a régi költségeit meg visszaadják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!