Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A nyereg vagy a sátortető...

A nyereg vagy a sátortető kivitelezése olcsóbb?

Figyelt kérdés

A nyeretetőnek csak a gerincén van kúpcserép, és szerintem egyszerűbb a cserepezése is, sokkal több egész cserép megy rá, viszont itt a tűzfal okoz gondot, hogy a téglákat kell háromszögletűre vágni. A sátortetőnél pont forditva, sokkal több kúpcserép kell, ami köztudott, hogy marha drága, a cserepet kell háromszögletűre vágni, viszont nem kell a tűzfallal pepecselni. Melyik az előnyösebb, melyik kivitelezése az olcsóbb? Amúgy a hely, ahol épitkeznénk nagyon impozáns, sokszor járnák fel éjszaka bambulni.

Ha lehet hozzáértő válaszoljon, indokkal!

Köszönöm!

2017. aug. 11. 13:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
28%

falazásról nem tudok m² árat mondani, de az ács munka 2000Ft/m² áron extra baráti (túlságosan is).

ilyen áron valamikor a kétezres évek elején dolgoztak.

manapság 2500-3000ft az alap, Pest megyében meg simán 3500+ m² áron is dolgozhatnak.

25 fok még elmegy a mediterrán jellegű házaknál ahol él-vápa-él-vápa csatlakozások vannak a tetőben.

itt az esztétikai szempontok mellett a tetőtér kihasználatlansága miatt sem érdemes túlságosan magasra venni a hajlás szöget.

ez nyereg tetőnél egyébként nagyon bután nézne ki.

ha sok a negatív és pozitív él egy alacsonyabb (mediterrán) hajlásszögű tetőnél, akkor a szél által generált csapadék kevésbé tud a cserép alá bekerülni.

mivel a sok szög megtöri az uralkodó szélirányt.

45 fokos nyereg tetőket régen meg talán azért csináltattak, mert szerették az emberek ha jó nagy terük van limlomot elhelyezni a padláson :D

függetlenül attól, hogy terveb volt e a beépítése, vagy sem.

2017. aug. 11. 19:49
 12/19 A kérdező kommentje:
Bocs, valóban, nem kétezer az, hanem 4.000ft! Viszont sokallom a 4.000ft-ot a falazásra, és az elválasztófalak további 4.000ft/nm. De mindegy is, nem ez volt a kérdés. Tul.képp. én nyeregtetőre szavaznék, de nem az általad említett limlom tárolása miatt :). De mégis azt mondjátok nem fog 1 millióval többe kerülni ezzel a tetőszerkezettel? Sajnos kénytelen leszek megfogni a pénzem, mivel az építész, akit képtelen vagyok elérni a 2 hónapos távolléte miatt, a 126 netto alapterületre 33 milliót mondott. EGYSZERŰEN HORROR ÁR!
2017. aug. 11. 20:04
 13/19 anonim ***** válasza:
31%
Az építész kifejezetten baráti árat mondott, jó, ha kijössz ennyiből. Nem a tetőn tudsz fogni, hanem elhagysz dolgokat (redőny, riasztó, korszerű gépészet), illetve nagyon olcsó szakipari anyagokat választasz (nyílászárók, burkolatok, stb.). Csak éppen az olcsó anyagoknak nagyon rövid az élettartama, ezt vedd figyelembe. És gagyin néznek ki. Gondold át, hogy nekivágsz-e, én 40 millióval a zsebemben vállalnám csak be.
2017. aug. 11. 21:00
 14/19 anonim ***** válasza:
51%

Egy utcával lejjebb a szomszéd kb 140 netto négyzetmétert hozott ki 37 millióból, igen korszerű anyagokból. 20nm loggia szerű fedett terasz. Ugyan a legolcsóbb Mátratherm 30-as téglával, de 20 centis homlokzati, 15 centi lábazati, 30 centis födém szigeteléssel. Az ablakok mind melegperemes, 7 légkamrás, 3 üvegréteges, 0,5 W/nmK nyílászárók. Víz-levegő hűtő-fűtő hőszivattyú. Laminált faparketta a szobákban, 10-12 ezer forintos metchlaki, 4-5000Ft os csempék, Grohe csaptelepek.

Konyha 1.300.000 Ft.

320EFt-os áron már extra kategóriás ház kihozható, kvázi luxus.

A kérdésedre válaszolva, nyeregtető, és nem-nem, elenyészően lesz drágább, talán 3-400 ezer ft! A többieknek meg igaza van, 30 fokos lejtés kell!

2017. aug. 11. 21:55
 15/19 A kérdező kommentje:
A 40 milliót, én is sokkalom. Már ezt a 33 milliót is, de szinte mindenki 220-250 eft/nm kulcsrakész árat mondott, alap-középkategóriás mezőnyben. 3 éve még 180-200 ból ez kijött.
2017. aug. 11. 22:07
 16/19 anonim ***** válasza:
50%
Tavaly óta az építőanyagok nagyjából 20-25%-kal drágultak. A szakemberek díjáról meg ne beszéljünk. Bankban dolgozok, építési hitelekkel foglalkozom. Az, ami az építőiparban végbement, végbemegy az brutális. Folyamatosan költségvetést módosítunk. Egy tavaly novemberben elindított hitelkérelemnél pl 28 milliós költségvetést nyújtott be az ügyfél, el is fogadta a fedezetfelülvizsgálati osztály. Végül csak áprilisban tudott neki állni. Akkor már 35 millióra kellett módosítani a költségvetést. Most már 39 milliónál tart.
2017. aug. 12. 08:18
 17/19 anonim ***** válasza:
28%
#13 vagyok, tudom, mit írok le... Az idén 30-50%-kal emelkedtek az építési költségek, te jövőre fogsz építkezni, nem lesz jobb a helyzet. Én a szakmában dolgozom, és csak kapkodom a fejem. Olvass cikkeket a neten, még a legóvatosabbak is 25-30 % áremelkedést írnak egy évre.
2017. aug. 12. 14:27
 18/19 anonim ***** válasza:
43%

Mi márciusban kezdtük és még most is tart az építkezés, de jórészt már csak bútorozásról szól a történetünk. A mienk 120nm körüli,20nm félkör alakú terasszal nem tudom pontosan mekkorák a szobák, de 1 egész, 3 félszoba és egy nappaliból áll. Az építész minket a kondenzációs kazánról lebeszélt, helyette javasolta a víz-levegő hőszivattyút, amivel a rezsi sokkal olcsóbb lesz, legalábbis mi is így reméljük. Ennek volt katasztrofális ára, mivel 1,4-1,6 millióval került többe, de a padlóhűtés egyszerűen zseniális, szóval egy fillért nem sajnálok már! Egyébként mi a wc-kre (Duravit) illetve a fürdőszobára nem sajnáltuk a pénzt, párom mániája ez a magasfényű metchlaki és csempe, amik szintén 10 ezer ft feletti négyzetméter árba kerültek. A tetőre rátérve, mivel nekünk semmi extra alak nem volt a házban ezért az építész egy egyszerű nyeregtetőt tervezett, egy középkategóriás kerámia Bramac cseréppel, de mintha volnának emlékeimben olyan képek, mikor megkérdezte mik az igények, szükség van-e a sátortetős megoldásra. Valószínű ez a nyerges, kisebb spórolást hagyott nekünk.

Nem tudom most mi a helyzet, de a szomszédban sem fognak sokkal drágábban építkezni mint mi, nekünk eddig 31 millióban áll (telkünk volt) a ház, erre még a bútorok jönnek, szerintem durván 800 ezer lesz.

2017. aug. 12. 17:00
 19/19 anonim ***** válasza:
52%

Én áprilisban hívtam fel egy irodát, mert tetszett a hirdetése. Felhívtam, kiderült, hogy az a ház, ami egyébként 104nm, amit ők hirdetnek kihoznak 22 millióból kulcsrakészen, vagyis kb 210 eFt/nm. Nekem ez furcsa volt. Utána néztem az apró betűs résznek. Csak egy fürdőszobát állnak, egy wc-t felszerelve, pedig kettő van mindkettőből, nincs konyhabútor, nincs tereprendezés, és természetesen telek sincs, de ez mindenkinek egyértelmű azt hiszem. Felhívtam még egyszer, kértem esetleges referenciát, adtak. Ellátogattam a helyre többször, mire találkoztam a tulajdonossal. A ház szuper volt, de Ő további 5-6 milliót mondott, amit ráköltöttek, mire a kulcsrakész állapotra felhozzák. Szerintem minden erős középosztályú volt. Tehát 27 millió egy 104nm-es A+-os családi ház, telek NÉLKÜL! Ennél szerintem nem lehet sokkal olcsóbban kihozni házat.

El tudom képzelni, hogy valakinek egy 140nm-es háza 40 millióba jön ki, de az vagy telek nélkül rendelkezik, vagy a legpazarabb építőanyagokkal rakatja össze.

2017. aug. 12. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!