A nyereg vagy a sátortető kivitelezése olcsóbb?
A nyeretetőnek csak a gerincén van kúpcserép, és szerintem egyszerűbb a cserepezése is, sokkal több egész cserép megy rá, viszont itt a tűzfal okoz gondot, hogy a téglákat kell háromszögletűre vágni. A sátortetőnél pont forditva, sokkal több kúpcserép kell, ami köztudott, hogy marha drága, a cserepet kell háromszögletűre vágni, viszont nem kell a tűzfallal pepecselni. Melyik az előnyösebb, melyik kivitelezése az olcsóbb? Amúgy a hely, ahol épitkeznénk nagyon impozáns, sokszor járnák fel éjszaka bambulni.
Ha lehet hozzáértő válaszoljon, indokkal!
Köszönöm!
falazásról nem tudok m² árat mondani, de az ács munka 2000Ft/m² áron extra baráti (túlságosan is).
ilyen áron valamikor a kétezres évek elején dolgoztak.
manapság 2500-3000ft az alap, Pest megyében meg simán 3500+ m² áron is dolgozhatnak.
25 fok még elmegy a mediterrán jellegű házaknál ahol él-vápa-él-vápa csatlakozások vannak a tetőben.
itt az esztétikai szempontok mellett a tetőtér kihasználatlansága miatt sem érdemes túlságosan magasra venni a hajlás szöget.
ez nyereg tetőnél egyébként nagyon bután nézne ki.
ha sok a negatív és pozitív él egy alacsonyabb (mediterrán) hajlásszögű tetőnél, akkor a szél által generált csapadék kevésbé tud a cserép alá bekerülni.
mivel a sok szög megtöri az uralkodó szélirányt.
45 fokos nyereg tetőket régen meg talán azért csináltattak, mert szerették az emberek ha jó nagy terük van limlomot elhelyezni a padláson :D
függetlenül attól, hogy terveb volt e a beépítése, vagy sem.
Egy utcával lejjebb a szomszéd kb 140 netto négyzetmétert hozott ki 37 millióból, igen korszerű anyagokból. 20nm loggia szerű fedett terasz. Ugyan a legolcsóbb Mátratherm 30-as téglával, de 20 centis homlokzati, 15 centi lábazati, 30 centis födém szigeteléssel. Az ablakok mind melegperemes, 7 légkamrás, 3 üvegréteges, 0,5 W/nmK nyílászárók. Víz-levegő hűtő-fűtő hőszivattyú. Laminált faparketta a szobákban, 10-12 ezer forintos metchlaki, 4-5000Ft os csempék, Grohe csaptelepek.
Konyha 1.300.000 Ft.
320EFt-os áron már extra kategóriás ház kihozható, kvázi luxus.
A kérdésedre válaszolva, nyeregtető, és nem-nem, elenyészően lesz drágább, talán 3-400 ezer ft! A többieknek meg igaza van, 30 fokos lejtés kell!
Mi márciusban kezdtük és még most is tart az építkezés, de jórészt már csak bútorozásról szól a történetünk. A mienk 120nm körüli,20nm félkör alakú terasszal nem tudom pontosan mekkorák a szobák, de 1 egész, 3 félszoba és egy nappaliból áll. Az építész minket a kondenzációs kazánról lebeszélt, helyette javasolta a víz-levegő hőszivattyút, amivel a rezsi sokkal olcsóbb lesz, legalábbis mi is így reméljük. Ennek volt katasztrofális ára, mivel 1,4-1,6 millióval került többe, de a padlóhűtés egyszerűen zseniális, szóval egy fillért nem sajnálok már! Egyébként mi a wc-kre (Duravit) illetve a fürdőszobára nem sajnáltuk a pénzt, párom mániája ez a magasfényű metchlaki és csempe, amik szintén 10 ezer ft feletti négyzetméter árba kerültek. A tetőre rátérve, mivel nekünk semmi extra alak nem volt a házban ezért az építész egy egyszerű nyeregtetőt tervezett, egy középkategóriás kerámia Bramac cseréppel, de mintha volnának emlékeimben olyan képek, mikor megkérdezte mik az igények, szükség van-e a sátortetős megoldásra. Valószínű ez a nyerges, kisebb spórolást hagyott nekünk.
Nem tudom most mi a helyzet, de a szomszédban sem fognak sokkal drágábban építkezni mint mi, nekünk eddig 31 millióban áll (telkünk volt) a ház, erre még a bútorok jönnek, szerintem durván 800 ezer lesz.
Én áprilisban hívtam fel egy irodát, mert tetszett a hirdetése. Felhívtam, kiderült, hogy az a ház, ami egyébként 104nm, amit ők hirdetnek kihoznak 22 millióból kulcsrakészen, vagyis kb 210 eFt/nm. Nekem ez furcsa volt. Utána néztem az apró betűs résznek. Csak egy fürdőszobát állnak, egy wc-t felszerelve, pedig kettő van mindkettőből, nincs konyhabútor, nincs tereprendezés, és természetesen telek sincs, de ez mindenkinek egyértelmű azt hiszem. Felhívtam még egyszer, kértem esetleges referenciát, adtak. Ellátogattam a helyre többször, mire találkoztam a tulajdonossal. A ház szuper volt, de Ő további 5-6 milliót mondott, amit ráköltöttek, mire a kulcsrakész állapotra felhozzák. Szerintem minden erős középosztályú volt. Tehát 27 millió egy 104nm-es A+-os családi ház, telek NÉLKÜL! Ennél szerintem nem lehet sokkal olcsóbban kihozni házat.
El tudom képzelni, hogy valakinek egy 140nm-es háza 40 millióba jön ki, de az vagy telek nélkül rendelkezik, vagy a legpazarabb építőanyagokkal rakatja össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!