Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mit lehet ilyenkor tenni?

Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy új családi házunk, ahol múlt héten az építésügyi hatóságtól kirendelt személy azt mondta mivel az 5m helyett, már 4,86-nál kezdődik a ház, nem kaphat lakhatási engedélyt és bontási szükségletek kellenek.

Mivel ez kb. egy 15m hosszú szakaszon van és teljesen kész van a ház, gyakorlatilag a szívinfarktus határára sodorta az embert.

14 cm miatt nem jó, ahogyan van? Ennyire merev a szabályzat? Nincs mérési hiba a műholdas képnél?

2017. júl. 5. 12:54
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem "jól" tűzték ki az épület helyét.?

A szabály az szabály, ráadásul szigorú is, tehát itt még a "fennmaradási" engedélyes megoldás sem jó.

De 14 cm nem a világ vége.

Keressetek egy JÓ geodétát (elsőnek mondjuk azt aki kitűzte az épületet).

A digitális alaptérképekben is van hibatűrés.

Régi belvárosi (meglévő, kialakult beépítésnél) ez akár 30 cm +- eltérés is lehet.

Persze új osztásnál ez nem igaz.

GPS műszerrel mérte? Vagy "centivel" a kerítéstől? Mert lehet a kerítés nincs jó helyen!

2017. júl. 5. 13:22
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem is rögtön a kerítés jutott eszembe.

Ha minden kötél szakad, akkor a kerítést rakjátok arrébb 14 cm-el, de természetesen ehhez a szomszéd beleegyezése szükséges, nehogy emiatt most az ő házát kelljen lebontani!:)

2017. júl. 5. 13:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyből eltűnt volna az a 14 cm, ha pénz adtál volna neki.
2017. júl. 5. 13:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is megoldotta a problémát az amit az előttem lévő írt
2017. júl. 5. 14:12
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A következő kérdésem az lenne, a ház betonalapja meg van pontosan 5m, viszont rajta van a 15 cm szigetelés és így jött ki, a 4,85m.

Mihez kell mérni?

Hova van ez leírva? Ha a kiálló 15 cm szigetelést is bele kell venni, ennyi erővel a tető, vagy az eresz még jobban kilóg légvonalban...

2017. júl. 5. 14:28
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
Azért mondta a hatósági embert ezt mert pénzt akar, ilyenkor azért kekeckednek. Amúgy meg lehet szigetelés kijjebb a kitűzéstől.
2017. júl. 5. 16:00
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
Az ilyeneket pénzel a zsebben kell várni. Én megelőztem a problémát előre küldtem neki pénzt. Így nem hogy nem kötözködött ki se jött. Csak küldte a lakhatási engedélyt. Kilenc éve tízezer forintot küldtem neki.
2017. júl. 5. 21:27
 8/10 anonim ***** válasza:
65%
Még annyi javasolnám kersd meg és ajánlj neki pénzt
2017. júl. 5. 21:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2017. júl. 5. 21:40
 10/10 anonim ***** válasza:

"Mihez kell mérni?

Hova van ez leírva?"

A fal síkjától kell mérni. A szabályzatban van leírva, ami előírta az 5 métert.

2017. júl. 7. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!