Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Villany. Ilyenkor mit kell tenni?

Villany. Ilyenkor mit kell tenni?

Figyelt kérdés
Mai nap reggel a nagy villanyt felkapcsoltam volna de szikrázott a kapcsoló ahogy oda értem és nem ég. Nem reagál semmire. Ilyenkor kell valamit csinálni a kapcsolóval vagy vegyem ki az égőket? Elszállt egy vezeték benne valószínű ha úgy hagyom nem lesz semmi gond vele?

2017. febr. 27. 20:45
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

Esetleg hívni hozzáértőt?

Áhh az hülyeség mi.

2017. febr. 27. 21:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem az enyém a lakás. Azért kérdezem hogy addig nincs.e gond. Elv áramot nem kap mert nem reagál és mert egy vezeték szállt el de éget szaga sincs se semmi
2017. febr. 27. 21:16
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Először meg kell nézni, hogy nem oldott-e le a biztosítéktáblán egy kismegszakító, azaz túláram, esetleg rövidzár nem következett-e be. Aztán ki kell csavarni a lámpából az égő(ke)t és ellenőrizni kell működőképességüket egy másik lámpában. Ha ez sem vezetne eredményre, mert az eddigiek ind rendben vannak, akkor lekapcsolt biztosítéktábla és lekapcsolt villanyóra biztosíték mellett ki kell venni a lámpakapcsolót, azt kell megvizsgálni.
2017. febr. 27. 21:17
 4/9 A kérdező kommentje:
3 égő van benne mert 3 burás a lámpa. A biztosíték nem kapcsolt le. A kapcsolóban van valami arra tippelek. az égőket azért megnéztem és semmi bajuk. Akkor marad hogy leszedni a kapcsolót
2017. febr. 27. 21:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Kapcsoló tönkremehetett, vezeték kilazulhatott.

Nincs kizárva hogy újra szikrázni fog amíg áram alatt van és nincs megjavítva.

2017. febr. 27. 22:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Ja az égők miatt nem szikrázik a kapcsoló.

Inkább ne nyúlj semmihez. Majd aki jobban képben van.

2017. febr. 27. 22:05
 7/9 A kérdező kommentje:
próbáltam felkapcsolni de azóta nem szikrázott és semmire sem reagált. vagy elszállt valami tényleg és szerelő kell hozzá. a tulaj holnap fog elviekben intézkedni
2017. febr. 27. 22:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha nincs a hűtőben semmi komolyabb érték, jobb, ha áramtalanítasz, amíg a szaki odaér.
2017. febr. 27. 23:21
 9/9 A kérdező kommentje:
külön fagyasztó van illetve minden egy biztosítékról megy.
2017. febr. 27. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!