Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szakmaválasztás előtt állok,...

Szakmaválasztás előtt állok, szerintetek festő vagy villanyszerelő?

Figyelt kérdés
Mindkettőben van rokonom, mindkettőt szeretem, csak nem tudok dönteni milyen suliba menjek, felvettek gimnáziumba, de sikerült meggyőznöm anyukámat, hogy majd át szeretnék iratkozni szakmát adó suliba.
2017. jún. 20. 06:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%
Villanyszerelőt választanám inkább.
2017. jún. 20. 07:21
 2/20 anonim ***** válasza:
90%

A villanyszerelő nagyobb felelősséggel, de nagyobb fizetéssel is jár.

Meg szerintem változatosabb, több kreativitást igényel.

2017. jún. 20. 07:33
 3/20 anonim ***** válasza:
90%
Én is inkább a villanyszerelő szakmát választanám.
2017. jún. 20. 08:11
 4/20 anonim ***** válasza:
96%
Villanyszerelő. A festést sokan a spórolás miatt saját maguk elvégzik, de a villanyszereléshez már komolyabb szakértelem kell.
2017. jún. 20. 08:27
 5/20 anonim ***** válasza:
Villanyszerelő. Ha a saját példámat nézzük plusz pár konnektort be tudtam volna rakni, de se falhoronyvágóm, se porszívóm nem volt és sarokcsiszolóval meg nem volt kedvem bohóckodni, így inkább hívtam villanyszerelőt, aki alapból dupla annyi konnektort javasolt, mint akartam, szerencsére megfogadtam a tanácsát :)
2017. jún. 20. 10:00
 6/20 anonim ***** válasza:
90%

Így ahogy mondják.

Jobban lehet keresni a villanyszereléssel.

A festéssel kb. úgy vannak az emberek mint pl. a kertészkedéssel.

Ha nagyon akarják, megcsinálják maguk. Így aztán lehetsz te akármilyen jó kertész vagy festő, nem tudsz jó árat kérni a munkádért, mert sokan azt mondják rá hogy akkor inkább megcsinálja maga.

A villanyszerelés viszont nem olyan hogy bárki hozzáfog ha nagyon akarja. Ahhoz bizony komoly szakértelem kell.

Én pl. kertész vagyok, tapasztaltam a fent leírtakat.

Pár évvel ezelőtt történt, 3 órán keresztül dolgoztam a tűző napon 5000 forintért, amit kicsit sokallt a tulaj, de "ám legyen" alapon megadta.

Közben kihívtak egy lakatost, mert elromlott a házban egy ajtó. Kijött, elővett két szerszámot, szétszedte, valamit reszelt rajta, összerakta. Az egész nem volt több 10 percnél. Na mennyit kért? 5000 Ft-ot :-)

Szóval, okosan kell szakmát választani :-)

2017. jún. 20. 11:16
 7/20 anonim ***** válasza:
Villanyszerelő inkább. Akár gyakorlattal elmehetsz egy nagyobb céghez épületkarbantartónak is. Nyugdíjas állás üellette meg mehet a maszek
2017. jún. 20. 15:06
 8/20 kovpet ***** válasza:

Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a szobafestő ismerőseim hónapokra előre tele vannak munkával és nem is tudják vállalni mindet. Nyilván van, ahol megcsinálják maguknak az emberek, de így is bőven van munka és kb betegre keresik magukat. Szerszám is kevesebb kell hozzá, így a vállalkozást elindítani is könnyebb. Az anyag is kevesebb, így ha mondasz valamire 200 ezer forintot, akkor abból 180 a tied. Egy villanyszerelő meg mond 4-500-at és abból marad neki 200.

Nem azt mondom, hogy ne villanyszerelő legyél, mert miért ne, de nem olyan egyszerű azért.

Azt csináld, ami jobban tetszik és legyél JÓ SZAKEMBER. Mert kókler ezer van, de ha jó vagy, akkor egymásnak fognak ajánlni az ügyfeleid és sosem lesz gondod a meló megszerzésével.

2017. jún. 20. 17:07
 9/20 A kérdező kommentje:

Egyik nagybátyám villanyos, a másik festő, mindketten vállalkozók, a festőnél az emberei 12000ret kapnak /nap, a villanyosnál meg fix szakmunkás minimált...

Mindketten dugig vannak melóval általában +3hónapra...

Szóval egyiktől se félnék, hogy éhen halok...

A festés meg nem annyi, hogy megveszed a boltban aztán kifestesz... tudnátok hányszor hívják, mert megcsinálták maguknak aztán ocsmány lett...

Aki ért hozzá annak alibi meló tud lenni mindkettő...

Faxverés szöszmötölés jó pénzért...

Csakhát a felelősség, talán a festésnél kisebb a felelőség, de alkalmazottként határozottan jobb a pénz.

2017. jún. 20. 21:39
 10/20 A kérdező kommentje:
+ a festésre még rá lehetne építeni speciális festéseket, burkolást, a villanyszerelőre meg talán egy klímaszerelőit.. hogy ne csak egy lábon álljak.
2017. jún. 20. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!