Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 6mm2-es gerincvezeték a lakásba?

GáborTNK kérdése:

6mm2-es gerincvezeték a lakásba?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Adott egy családi ház, ahol van 4 szoba, konyha. fürdő. Jelenleg 1 B16-os főbiztosíték van az egész házban. Régi L-alakú parasztház. Folyosón megy egy 5mm2-alu gerinc és minden szobánál leágaztatva 2,5mm2 aluval. Ez kb 30éves technika. Tulajnak javasoltam az újra vezetékezést, amiben benne van, de bontás nélkül. Namármost sajnos a meglévő cső kicsi és pont egy 6mm2-es Mkh fér el benne.

Tehát a terv szerint ugyanezen az elven mennénk tovább mint ami volt, csak most 6mm2-es Mkh 1,5mm2-es leágazások szobánként + ÉV relé és egy alkismegszakító!

A kérdés az lenne hogy mennyire járható ez az út??

Én javasoltam a min szobánkénti köröket, de sajnos nem hajlandó a bontásba belemenni így abból kell dolgozni amink van!

Köszi előre is!

2017. máj. 4. 23:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Egyet nem értek. Ha a mérőnél 16A a megszakító akkor az "almegszakító" mekkora lesz?? Mert csak 10A-es lehet hogy meglegyen a biztosítási lépcső. Vagy egymás után lesz két 16os bizti? Minek? Az egyik lomha lesz? Hülye volt a tulaj, jó drágán csinálnám vagy inkább sehogy...
2017. máj. 6. 09:13
 12/15 acelsziv ***** válasza:
Az alapján amit leírtál én nem vállalnám a dolgot. Eleve sz art csinálni nem oké. Te sem fogod jól érrzni magad tőle.
2017. máj. 6. 12:05
 13/15 A kérdező kommentje:
Igen kapott egy C10-et így megfelelt neki. Gondoltam rá hogy nem vállalom, de egyéb okok miatt inkább belevágtam. Írattam papírt róla hogy az ő akarata!!
2017. máj. 7. 08:23
 14/15 anonim ***** válasza:
Jó, hát azért maradjunk hidegfejűek, nem olyan rossz ez így, legfeljebb több szempontból előnytelen. 10A-es kismegszakítóval a szabványt kielégíti, te védve vagy. Ha papír is készült, és nem lett sértődés, az még jobb.
2017. máj. 7. 11:12
 15/15 Szudan ***** válasza:
Nem lessz ez így se rossz, főleg nem "szar", csak nem tökéletes. ez az átka a festés utáni vezetékelésnek, bát az a plussz egy zsák geltt meg 1 liter azonos falfestékd sincs aranyárba, de hát a tulaj tudja...
2017. máj. 11. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!