Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen klímát érdemes venni...

Zgyzgy kérdése:

Milyen klímát érdemes venni lakásba?

Figyelt kérdés

Milyen műszaki paraméterekre kell figyelni klímaberendezés vásárlásakor?

Beszerelési munka, garancia, tisztítás, stb.

Tapasztalatok érdekelnének.

2015. júl. 15. 20:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Mobil klíma kilőve. Inverteres a jelenlegi korszerűnek tekintett. A kapacitás a légköbméter függvénye. Egészen gyorsan beszerelik. Ügyelni kell a kondenzvíz elvezetésre, mert a járókelők nem szeretik, ha a fejükre csepeg a víz, sok helyen meg nem engedik megfúrni a leeresztő eresz ejtőcsatornát, hogy abba vezessék. Sok helyen a kültéri egységet nem engedik a homlokzat látható részén elhelyezni, ezért ezt a helyi önkormányzatnál meg kell érdeklődni, különben jön a büntetés. Arra is tekintettel kell lenni, hogy a kültéri egység zaja esetleg zavarja a szomszédokat. Jó esetben a meleg idő beköszöntével ki kell tisztítani a porszűrőjét (házilag is lehet).
2015. júl. 15. 21:03
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Egy kb. 60 m3-es szobáról van szó.

Milyen teljesítmény kell ehhez?

És felmerült az a probléma is, hogy a külső egységet nem lehet a homlokzatra szerelni, csak az erkélyen lenne helye. Viszont ott kevés a hely, így csak egy álló formátumú gép férne el. Van-e ilyen?

2015. júl. 15. 23:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Én ezt vettem meg még márciusban akkor még olcsóbb volt 8 ezerrel. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Ennyiért ilyen minőséget sehol nem találtam.: [link]
2015. júl. 16. 12:55
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen, ezek jó paraméterek. Kb ilyen kellene.

Azóta én is sokat okosodtam, kezdem kiismerni magam a témában.

Köszi a válaszokat.

2015. júl. 17. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!